Ajankohtaiset

Jaakko Kilpeläinen

Jaakko Kilpeläinen on Journalistiliiton tiedottaja.

Kauppalehti Oy aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä ovat yhtiön toimitukset ja mediamyynnit tukitoimintoineen sisältäen ne henkilöt, jotka siirtyivät Talentumista Kauppalehti Oy:hyn liikkeenluovutuksella. Asiasta kertoo emokonserni Alma Media keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

> Lue koko juttu

Viime vuonna käytyjä ja päättyneitä media-alan yt-neuvotteluita tuli Journalistiliiton tietoon 39. Niissä irtisanottiin kaikkiaan 597 henkilöä, joista 179 on journalisteja. Irtisanottujen journalistien määrä oli täsmälleen sama kuin vuonna 2014.

> Lue koko juttu

Kauppalehti Oy vähentää 11–13 journalistia erosopimuksilla tai irtisanomisilla. Näistä kuusi on entisiä talentumilaisia, jotka siirtyivät Kauppalehti Oy:hyn alkuvuodesta tapahtuneella liikkeenluovutuksella.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa, että Euroopan komission kaavailema alv-muutos olisi toteutuessaan erittäin tervetullut.

> Lue koko juttu

Kaakon Viestintä vähentää toimituksistaan 22 henkilötyövuotta yt-neuvottelujen tuloksena. Alkuperäinen vähennystarve oli 28–32 henkilötyövuotta. Suoraan toimituksista irtisanotaan kolme henkilöä.

> Lue koko juttu

Toimittajakoulutuksen neuvottelukunta esittää, että opetus- ja kulttuuriministeriö teettäisi selvityksen journalismin ja viestintäalan koulutustarpeista vuosina 2016–2021. Tutkimuksessa tulisi selvittää viestintäalan opiskelijoiden työllistymistä, alan tulevaisuuden osaamistarpeita sekä tarkoituksenmukaiset tavoitteet aloituspaikkojen ja tutkintojen määrälle.

> Lue koko juttu

"Turkissa on demokraattisesti vaaleilla valittu hallinto, jota ei tule väkivalloin syrjäyttää”, kirjoittavat pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini kirjeessään Journalistiliitolle perjantaina 12. elokuuta.

> Lue koko juttu

MTV:lle uutisia tuottava Mediahub Helsinki aloittaa taas yt-neuvottelut. Työnantajan tavoitteena on vähentää enintään yhdeksän työntekijää. Taustalla on MTV Oy:n leikkaus uutisten tilaussopimuksesta.

> Lue koko juttu

Oikeusasiamies on antanut ratkaisunsa koskien freelancetoimittaja Jari Hanskan viime syksynä jättämää kantelua valtiovarainministeriön toiminnasta. Ratkaisun mukaan ministeriö toimi epäasianmukaisesti evätessään Hanskalta pääsyn ministeriön taustatilaisuuteen.

> Lue koko juttu

Yleisradio käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat Tuotannot-yksikön Yle Tuotanto ja Design -osastoa. Neuvottelujen piirissä ovat osaston kaikki toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat 439 henkilöä, kertoo Yle tiedotteessaan. Näistä 289 työskentelee Helsingissä ja 150 Tampereella.

> Lue koko juttu

MTV3-kanavalle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 16. marraskuuta. Lopputulos on, että työntekijöiden määrä vähenee yhdeksällä henkilöllä. Näistä kahdeksan on Journalistiliiton jäseniä. Heistä kuusi henkilöä irtisanotaan suoraan ja kahden työsuhde päättyy eläkejärjestelyin.

> Lue koko juttu

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuoden 2017 alussa. Valinta tehtiin JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokouksessa Helsingissä 25. marraskuuta.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta