Vuosien 2021 – 2022 pressikortti on Journalistiliiton vuodenvaihteessa uudistuvan ilmeen mukainen. Kuvan kortti on testikortti, jonka ulkoasu poikkeaa jonkin verran oikean pressikortin ulkoasusta.

Perinteinen pressikortti muuttuu tilattavaksi – digitaalinen kortti päivittyy automaattisesti

JOURNALISTI
24.9.2020

Nina Erho, teksti
Heli Saarela, kuva

Digitaalista korttia käyttää jo melkein 12 000 jäsentä. Kortin ulkoasu muuttuu vuodenvaihteessa Journalistiliiton uudistuvan ilmeen mukaiseksi.

Journalistiliitto ei enää jatkossa lähetä pressikorttia automaattisesti jäsenilleen. Halutessaan kortin voi kuitenkin tilata liitolta maksutta.

Nykyisten korttien voimassaolo päättyy joulukuun 2020 lopussa.

Pressikortin vuosille 2021 – 2022 voi tilata lokakuusta alkaen liiton verkkosivuilta www.journalistiliitto.fi.

Digitaalinen kortti päivittyy puhelinsovelluksessa automaattisesti vuoden vaihtuessa.

Jos jäsenellä ei vielä ole digitaalista korttia, sen voi tilata liiton jäsenasiain hoitajalta sähköpostitse osoitteesta jasenasiat@journalistiliitto.fi.

Digitaalista pressikorttia käyttää liiton palvelujohtajan Simon Huldénin mukaan jo melkein 12 000 jäsentä.

”Digitaalinen kortti kulkee aina mukana puhelimessa”, Huldén sanoo.

”Lisäksi muutoksen taustalla ovat muun muassa ekologiset syyt.”

Pressikortti ja digitaalinen pressikortti todistavat haltijansa olevan ammattimainen journalisti.

Jäsenten mielestä pressikortti on yhä tärkeämpi syy kuulua Journalistiliittoon. Liiton vuoden 2019 järjestökuvatutkimuksessa 42,5 prosenttia vastaajista sijoitti pressikortin kolmen tärkeimmän jäsenyyden syyn joukkoon. Vuonna 2017 vastaava luku oli 36,1 prosenttia.

Molempien korttiversioiden ulkoasu päivittyy vuodenvaihteessa Journalistiliiton uudistuvan ilmeen mukaiseksi.9 2020
Arkisto

Rikkaiden omaisuudesta pitäisi julkaista tietoja paljon avoimemmin

Median tulee pystyä perustelemaan kirkkaasti, miksi ihmisten verotietoja on tärkeää julkaista, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Sinua masentaa, että Iltalehden lukijoita kiinnostaa tosi-tv eikä EU, Erja Yläjärvi

Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi viihtyy hyvin pomona eikä muista itsekään, mistä aiheista teki toimittajana juttuja.

Onko media oppinut virheistään, kun taloustuhon siivoaminen alkaa?

”Kun talous viimeksi horjui, suomalainen media epäonnistui tehtävässään. Se johtui siitä, että tiedotusvälineissä luotettiin järkähtämättä korkeisiin herroihin, joille oli suotu virat”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Biden ja Trump suomeksi pikavauhdilla

Yleisradion pikatoiminnan tiimi kääntää vaaliväittelyt ja Oscar-gaalat suomeksi muutamassa tunnissa. Esimerkiksi Trumpin ja Bidenin toinen väittely alkoi Suomen aikaa 23. lokakuuta kello 04 ja tekstitetty lähetys TV:ssä kello 12.40.

”Suomeen tarvitaan ehdottomasti pysyvä mediatukijärjestelmä muiden Pohjoismaiden tapaan”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Koronatukea haettiin ainakin 271 tiedotusvälineelle

Suurin osa hakijoista on pieniä sanomalehtitaloja. Viestintäministeriön asettama työryhmä pohtii myös pysyvää mediatukea.

Työlainsäädäntö suojaa myös poikkeusoloissa

”Alan uusiin työsopimuksiin on keväästä alkaen ilmestynyt erilaisia covid-19-pykäliä. Kirjaukset ovat kuitenkin pääosin lain ja työehtosopimusten vastaisia ja siksi mitättömiä”, kirjoittaa juristi Mari Marttila.

Kuusi tapaa miellyttää johtolauseneurootikkoa

”Älä ole asenteellinen. Ainakaan neutraaliksi tarkoitettu uutisproosa ei tarvitse sellaisia verbejä kuin jyrähtää”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Ackrediteringsbusinessen blomstrar i Afrika

Det här betyder delvis att det är få frilansar som har råd och möjlighet att rapportera från Afrika. Samtidigt är det bra att komma ihåg att det här är verkligheten för största delen av de afrikanska journalisterna, skriver Liselott Lindström.

Voimistelunopettajasta tuli toimittaja

Toimittaja Esko Kähkönen 20. 4. 1927 Rovaniemi – 28. 9. 2020 Rovaniemi

”Imatran aluepäällikkö” ja ay-vaikuttaja on poissa

Toimittaja Heikki Luukkanen 25. 11. 1946 Ruokolahti – 27. 9. 2020 Helsinki

Yksin ei tarvitse selviytyä

Jokaisessa neuvottelussa ei voi voittaa, mutta mitään ei saa, jos ei uskalla pyytää, kirjoittaa Mediakunnan Johanna Sillanpää.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta