Johanna Tuuri siirtyi Maikkarilta rakentamaan Ylen yhteiskuntasuhdetta

Johanna Tuuri, 40, aloitti elokuussa Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään MTV:ssa, viimeksi puoli vuotta Suomi-areenan vastaavana tuottajana. Muita toimenkuvia olivat muun muassa toimittaja ja uutistuottaja MTV Uutisissa. Ennen MTV:ta Tuuri työskenteli Ylessä.

JOURNALISTI
24.9.2020

Nina Erho, teksti

Mikä veti Maikkarista Yleen?

Eteen tuli kiinnostava oman alan työ, johon koin osaamiseni sopivan. Ehdin olla Maikkarilla neljätoista vuotta. Poikkeuskevät Suomi-areenan vastaavana tuottajana oli opettavainen, enkä varsinaisesti suunnitellut lähtöä.

Miten perustelit Ylelle, että sinut pitää valita yhteiskuntasuhdepäälliköksi?

Olen työskennellyt oikeustoimittajana sekä politiikan ja talouden toimittajana. Samoista tiedoista ja verkostoista on yhteiskuntasuhdepäällikkönä hyötyä. Minulla on puheviestinnän koulutus, ja intohimoni on käydä keskusteluja oikeasta tiedosta, riippumattomasta mediasta ja sananvapaudesta. Tässä saan tehdä sitä työkseni.

Yhteiskuntasuhdepäällikkö ”rakentaa sidosryhmäverkostoja ja vastaa yhtiön mediapolitiikasta”. Mitä siis teet käytännössä?

Käyn yhdessä Ylen johdon kanssa vuoropuhelua omistajan, päättäjien, järjestöjen, sääntelyviranomaisen ja kansalaisten kanssa. Yleen ja media-alaan kohdistuu paljon mielenkiintoa ja uudistamispaineita, joten toivon, että voimme jatkossa olla alan keskusteluissa entistä enemmän läsnä.

Miten tenttaajaminäsi käyttäytyy johdon palavereissa?

Ihan hyvin. Olen nyt eri roolissa kuin toimittajana, mutta tiedonhankinta kysellen ja kuunnellen on avainasemassa myös tässä työssä.

Tehtäväsi on myös analysoida Ylen toimintaympäristöä. Miten korona on muuttanut sitä?

Uutisten kulutus on pysynyt korkealla, kun ihmiset janoavat poikkeusaikana tietoa. Oikean tiedon merkitys on kasvanut, ja uutismedian rooli on sitä myöden vahvistunut.

Millaiseen Yleen olet mielestäsi tullut?

Ylen strategia on juuri uudistettu, ja yhteiskuntasuhdepäällikön paikkakin on uusi. Tuntuu hyvältä olla rakentamassa uutta. Uuden strategiansa mukaan Yle pyrkii lisäämään ymmärrystä maailmasta ja vahvistamaan suomalaista yhteiskuntaa.

Kaupallisten mediayhtiöiden Medialiitto toivoo lakimuutosta, joka vähentäisi Ylen kirjoitettujen verkkoartikkelien määrää. Mitä mieltä olet keskustelusta?

Ylen lausunnossa asiasta todetaan, että tekstimuotoiset sisällöt ovat tärkeä osa julkisen palvelun toteutusta. Mikäli lakiluonnokseen tehtäisiin tiukennuksia, se estäisi tarjoamasta palvelua tasa-arvoisesti koko yleisölle ja median moninaisuus kaventuisi.

Mitä Ylen sisältöjä kulutat?

Uutisvahtia ja podcasteja, kuten Jaa, ei, tyhjiä, poissa ja Takaisin Pasilaan. Televisiosta katson eniten uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Radiokanavista kuuntelen YleX:ää, Yle Radio Suomea ja Yle Vegaa. Lasten kanssa pelaan Pikku Kakkosen sovelluksia.

 

Johanna Tuuri, 40, aloitti elokuussa Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään MTV:ssa, viimeksi puoli vuotta Suomi-areenan vastaavana tuottajana. Muita toimenkuvia olivat muun muassa toimittaja ja uutistuottaja MTV Uutisissa. Ennen MTV:ta Tuuri työskenteli Ylessä.5 2021
Arkisto

Ensin ne hakivat journalistit. Silloin me sanoimme, että tämä ei käy.

Meidän suomalaisten pitää auttaa kollegoja muissa maissa. Se on oikein, mutta samalla autamme myös itseämme, kirjoittaa päätoimittaja Maria Pettersson.

Teit paikallisesta varuskunnasta 46-sivuisen erikoisliitteen, koska fanitat armeijaa, Pasi Koivumaa

Karjalaisen päätoimittaja on toimituksessa pidetty hahmo, mutta epäilee Stalinin ja Hitlerin ajatelleen itsestään samoin.

Näin saat kesätyöstäsi kaiken irti

Kokeneet toimittajat jakavat vinkit kesätyöntekijöille. Näillä pääset paremmin alkuun kesätöissä ja kenties koko urallasi.

Mitä journalistin pitää ymmärtää työnantajansa taloudesta?

Iso osinko voi olla hälytysmerkki – tai törkeilyä, jos yrityksessä on samaan aikaan menossa rankka säästöohjelma, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Journalisternas och hjälporganisationernas relation är problematisk

För några år sedan jobbade jag som frivillig informatör för en finsk organisation i Uganda. Det var en upplevelse jag aldrig skulle vilja ha ogjord – men inte heller göra om, skriver Liselott Lindström.

En onnistunut pilaamaan suomen kielen sääntöjä

Kun minut pyydettiin median edustajaksi suomen kielen lautakuntaan, eräs Helsingin Sanomien lukija ei vaikuttanut vilpittömän ilahtuneelta, kirjoittaa Ville Eloranta.

Kyselytunnilla valtuutetut kysyivät hallitukselta ja toimistolta liiton toimintaan ja linjauksiin liittyviä kysymyksiä. Puheenjohtaja Hanne Aho vastaa etäyhteyksin osallistuneille valtuutetuille.

Journalistiliiton kevätvaltuusto toivoi joustoa työhön

Valtuutetut toivoivat liiton edistävän etätyömahdollisuuksia myös korona-ajan jälkeen.

Media keskittyi – pitäisikö myös Journalistiliiton jäsenyhdistysten yhdistää voimansa?

Median ja työn muutokset vähentävät sijainnin merkitystä toiminnan järjestämisessä, kirjoittaa Tapio Räihä.

Kova kiire tarkastajan juttusille

Kun poliisi pysäytti toimittajan ja kuvaajan nopeusratsiaan, Mika Heikkilä turvautui pieneen valkoiseen valheeseen.

Luja ja luotettava pohjalainen

Toimittaja Päivi Leppilahti 23. 6. 1960 Teuva – 21. 3. 2021 Kankaanpää

Lehtikuvauksen uranuurtaja

Kuolleita: Kuvapäällikkö Antti Suominen 16. 9. 1938 Pori – 9. 4. 2021 Ulvila

Laajasti urheilusta ja liikunnasta

Kuolleita: Urheilutoimittaja Erkki Poutanen 19. 11. 1950 Jyväskylä – 4. 4. 2021 Tuusula

Monen lajin mestari

Kuolleita: Toimittaja Matti Korhonen 28. 11. 1928 Liminka – 1. 3. 2021 Oulu

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta