Johanna Tuuri siirtyi Maikkarilta rakentamaan Ylen yhteiskuntasuhdetta

Johanna Tuuri, 40, aloitti elokuussa Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään MTV:ssa, viimeksi puoli vuotta Suomi-areenan vastaavana tuottajana. Muita toimenkuvia olivat muun muassa toimittaja ja uutistuottaja MTV Uutisissa. Ennen MTV:ta Tuuri työskenteli Ylessä.

JOURNALISTI
24.9.2020

Nina Erho, teksti

Mikä veti Maikkarista Yleen?

Eteen tuli kiinnostava oman alan työ, johon koin osaamiseni sopivan. Ehdin olla Maikkarilla neljätoista vuotta. Poikkeuskevät Suomi-areenan vastaavana tuottajana oli opettavainen, enkä varsinaisesti suunnitellut lähtöä.

Miten perustelit Ylelle, että sinut pitää valita yhteiskuntasuhdepäälliköksi?

Olen työskennellyt oikeustoimittajana sekä politiikan ja talouden toimittajana. Samoista tiedoista ja verkostoista on yhteiskuntasuhdepäällikkönä hyötyä. Minulla on puheviestinnän koulutus, ja intohimoni on käydä keskusteluja oikeasta tiedosta, riippumattomasta mediasta ja sananvapaudesta. Tässä saan tehdä sitä työkseni.

Yhteiskuntasuhdepäällikkö ”rakentaa sidosryhmäverkostoja ja vastaa yhtiön mediapolitiikasta”. Mitä siis teet käytännössä?

Käyn yhdessä Ylen johdon kanssa vuoropuhelua omistajan, päättäjien, järjestöjen, sääntelyviranomaisen ja kansalaisten kanssa. Yleen ja media-alaan kohdistuu paljon mielenkiintoa ja uudistamispaineita, joten toivon, että voimme jatkossa olla alan keskusteluissa entistä enemmän läsnä.

Miten tenttaajaminäsi käyttäytyy johdon palavereissa?

Ihan hyvin. Olen nyt eri roolissa kuin toimittajana, mutta tiedonhankinta kysellen ja kuunnellen on avainasemassa myös tässä työssä.

Tehtäväsi on myös analysoida Ylen toimintaympäristöä. Miten korona on muuttanut sitä?

Uutisten kulutus on pysynyt korkealla, kun ihmiset janoavat poikkeusaikana tietoa. Oikean tiedon merkitys on kasvanut, ja uutismedian rooli on sitä myöden vahvistunut.

Millaiseen Yleen olet mielestäsi tullut?

Ylen strategia on juuri uudistettu, ja yhteiskuntasuhdepäällikön paikkakin on uusi. Tuntuu hyvältä olla rakentamassa uutta. Uuden strategiansa mukaan Yle pyrkii lisäämään ymmärrystä maailmasta ja vahvistamaan suomalaista yhteiskuntaa.

Kaupallisten mediayhtiöiden Medialiitto toivoo lakimuutosta, joka vähentäisi Ylen kirjoitettujen verkkoartikkelien määrää. Mitä mieltä olet keskustelusta?

Ylen lausunnossa asiasta todetaan, että tekstimuotoiset sisällöt ovat tärkeä osa julkisen palvelun toteutusta. Mikäli lakiluonnokseen tehtäisiin tiukennuksia, se estäisi tarjoamasta palvelua tasa-arvoisesti koko yleisölle ja median moninaisuus kaventuisi.

Mitä Ylen sisältöjä kulutat?

Uutisvahtia ja podcasteja, kuten Jaa, ei, tyhjiä, poissa ja Takaisin Pasilaan. Televisiosta katson eniten uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Radiokanavista kuuntelen YleX:ää, Yle Radio Suomea ja Yle Vegaa. Lasten kanssa pelaan Pikku Kakkosen sovelluksia.

 

Johanna Tuuri, 40, aloitti elokuussa Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään MTV:ssa, viimeksi puoli vuotta Suomi-areenan vastaavana tuottajana. Muita toimenkuvia olivat muun muassa toimittaja ja uutistuottaja MTV Uutisissa. Ennen MTV:ta Tuuri työskenteli Ylessä.8 2020
Arkisto

Harva meistä on korvaamaton superneuvottelija

Työehtosopimukset ovat siitä käteviä, että niiden ansiosta tavan ihmisen ei juuri koskaan tarvitse huolehtia lomista, työajasta, vähimmäispalkasta tai siitä, maksetaanko sairauden ajalta palkkaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Onneksi minä en joudu jakamaan mediatukia

”Mediatukea olisi rehdimpää perustella työpaikkojen säilymisellä kuin demokratialla”, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Vapaapäivien pitäminen on sinulle lähinnä uuvuttavaa, Minna Holopainen

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen tekee töitä melkein koko ajan ja on mahdollisesti itsekin tekoäly.

Näin syntyy Trendin syysmuotijuttu

Trendi tilasi stylisti ja valokuvaaja -työparilta helmikuussa syysmuotijutun. Kesällä kuvaaja ja malli vaihtuivat koronan takia. Juttu kuvattiin elokuussa kotieläintilalla.

Kielenhuollon päämaja ei ole käymässä turhaksi

”On viisainta, ettei yleiskielessä sooloilu karkaa käsistä. Tämä aika ei varsinaisesti kaipaa lisää ymmärryksen puutetta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vi måste respektera – och kredda varandra

”Vi måste respektera varandras arbete och kredda den som kreddas bör”, skriver Felicia Bredenberg.

Koronasta vauhtia muutoksiin

”Voisiko pandemiakurjuuden keskeltä löytyä jotain hyvääkin? Voidaanko esimerkiksi itsensä työllistäjille saada vihdoin pandemian vauhdittamana turvatumpi asema”, kysyy Suomen freelance-journalistien uusi puheenjohtaja Maria Markus.

Munkit ja possut

Kesätoimittaja Ilkka Vänttisen kuvissa näkyi sikoja juuri niin kuin pitikin – ja lisäksi jotain aivan muuta.

Uutistoimistotuki ehkä osaksi median koronatukea – tuen haku on alkanut

Median koronatukea voi saada journalistisen työn kustannuksiin. Myöntämisen ehtona on mainosmyynnin lasku. Erillistä uutistoimintaan suunnattua tukea on saanut aiemmin muun muassa STT.

Etävaltuusto nosti hien otsalle

Kuuluuko? Näkyykö? Journalistiliiton historian ensimmäisessä valtuuston hybridikokouksessa teknisiä pulmia ratkottiin lennosta, kirjoittaa Kira Närhi.

Herrasmies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Matti Vainio 20. 6. 1935 Sortavala – 5. 9. 2020 Hämeenlinna

Arvostettu monitoiminainen

Kuolleita: Toimittaja Liisa Laine Oulu 25. 3. 1936 – 8. 8. 2020 Helsinki

Hjärtat klappade för nyheter och rättvisa

Döda: Journalisten Ia Henriksson 5. 1. 1974 Helsingfors – 11. 7. 2020 Helsingfors

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta