Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

JOURNALISTI
27.8.2020

Laura Forsén, teksti

Kirjoittaja on Journalistiliiton opiskelijatoiminnasta vastaava työntekijä.

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa. Viimevuotiseen tapaan mediatalot sitoutuvat avaamaan ensi kesän työntekijöiden haut vasta tammikuussa.

Myös pienempiä ja keskisuuria toimijoita pyydettiin tänä vuonna mukaan ja suositus tulee olemaan viime vuotta kattavampi.

Journalistiliitto keräsi keväällä kyselyllä kokemuksia uudesta suosituksesta ja palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista. Kyselyyn vastasi 83 suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä opiskelijaa. 88 prosenttia vastaajista kertoi suosituksen helpottaneen työnhakua, eikä useiden hakujen päällekkäisyyttä koettu ylivoimaisen raskaana.

Kesän kestäneen viestinvaihdon ja maanlaajuisen soittokierroksen jälkeen selvisi, että päätoimittajatkin ovat olleet suositukseen tyytyväisiä. Uusi suositus on määrä julkaista syyskuun alussa.

Pätkätyöläiset ja opiskelijat voivat keskittyä nyt päällä oleviin töihin, projekteihin ja opintoihin. Työnantajan tai työntekijän ei tarvitse vielä lokakuussa yrittää ennustaa ensi kesän tarpeitaan.

Suositus on hyvä esimerkki siitä, miten liitto kuuntelee jäsentensä toiveita ja pyrkii aktiivisesti parantamaan opiskelijoiden ja pätkätyöläisten asemaa työmarkkinoilla.9 2020
Arkisto

Rikkaiden omaisuudesta pitäisi julkaista tietoja paljon avoimemmin

Median tulee pystyä perustelemaan kirkkaasti, miksi ihmisten verotietoja on tärkeää julkaista, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Sinua masentaa, että Iltalehden lukijoita kiinnostaa tosi-tv eikä EU, Erja Yläjärvi

Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi viihtyy hyvin pomona eikä muista itsekään, mistä aiheista teki toimittajana juttuja.

Onko media oppinut virheistään, kun taloustuhon siivoaminen alkaa?

”Kun talous viimeksi horjui, suomalainen media epäonnistui tehtävässään. Se johtui siitä, että tiedotusvälineissä luotettiin järkähtämättä korkeisiin herroihin, joille oli suotu virat”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Biden ja Trump suomeksi pikavauhdilla

Yleisradion pikatoiminnan tiimi kääntää vaaliväittelyt ja Oscar-gaalat suomeksi muutamassa tunnissa. Esimerkiksi Trumpin ja Bidenin toinen väittely alkoi Suomen aikaa 23. lokakuuta kello 04 ja tekstitetty lähetys TV:ssä kello 12.40.

”Suomeen tarvitaan ehdottomasti pysyvä mediatukijärjestelmä muiden Pohjoismaiden tapaan”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Koronatukea haettiin ainakin 271 tiedotusvälineelle

Suurin osa hakijoista on pieniä sanomalehtitaloja. Viestintäministeriön asettama työryhmä pohtii myös pysyvää mediatukea.

Työlainsäädäntö suojaa myös poikkeusoloissa

”Alan uusiin työsopimuksiin on keväästä alkaen ilmestynyt erilaisia covid-19-pykäliä. Kirjaukset ovat kuitenkin pääosin lain ja työehtosopimusten vastaisia ja siksi mitättömiä”, kirjoittaa juristi Mari Marttila.

Kuusi tapaa miellyttää johtolauseneurootikkoa

”Älä ole asenteellinen. Ainakaan neutraaliksi tarkoitettu uutisproosa ei tarvitse sellaisia verbejä kuin jyrähtää”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Ackrediteringsbusinessen blomstrar i Afrika

Det här betyder delvis att det är få frilansar som har råd och möjlighet att rapportera från Afrika. Samtidigt är det bra att komma ihåg att det här är verkligheten för största delen av de afrikanska journalisterna, skriver Liselott Lindström.

Voimistelunopettajasta tuli toimittaja

Toimittaja Esko Kähkönen 20. 4. 1927 Rovaniemi – 28. 9. 2020 Rovaniemi

”Imatran aluepäällikkö” ja ay-vaikuttaja on poissa

Toimittaja Heikki Luukkanen 25. 11. 1946 Ruokolahti – 27. 9. 2020 Helsinki

Yksin ei tarvitse selviytyä

Jokaisessa neuvottelussa ei voi voittaa, mutta mitään ei saa, jos ei uskalla pyytää, kirjoittaa Mediakunnan Johanna Sillanpää.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta