Ada Pykäläniemi on työssään kiertänyt paljon Etelä-Suomen raviratoja. Tutuin niistä on kuitenkin Vermon ravirata Espoossa. Taustalla ohjastaja Iikka Nurmonen.

Ravitoimittaja Ada Pykäläniemen jutuissa hevonen on pääosassa

JOURNALISTI
27.8.2020

Marja Honkonen, teksti
Meeri Utti, kuva

”Raviurheilu on hyvin miehinen ja vanhoillinen urheilulaji. Siksi arvostan sitä, että haastateltavat ovat valmiita avaamaan minulle oman elämänsä ja kotinsa. Juttukeikat ovat minulle hirvittävän tärkeitä”, kertoo vuodesta 2014 raviurheilusta kirjoittanut Hevosurheilun toimittaja Ada Pykäläniemi.

”Keikoille valmistaudun aina hyvin. Olen tutkinut hevosen sukutaulun ja aiemmin tehdyt jutut, kysynyt kollegoilta mahdollisia muistoja sekä tietysti googlannut. Raviurheilusta kirjoittaessa hevonen on kaiken keskiössä. Se on se, joka urheilee, mutta koska se ei osaa ihmisten kieltä, jonkun pitää välittää sen kokemuksia.

Olin useamman vuoden meidän Vermo-vastaava: olin joka keskiviikko ja mahdolliset lauantait raveissa, ja tein STT:n myös raviuutiset.

Ravivedonlyönnin en anna vaikuttaa työhöni koskaan. Pelaaminen on silti oleellinen osa raviurheilua: ilman pelaamista ei ole raveja, ja ilman hevosia ei ole raveja, eikä pelaamista. Ne muodostavat pyhän kolmiyhteyden.

Suuri yleisö ei tiedä, miten suurta huolta hevosista pidetään. Se surettaa minua journalistina. Montaa hevosta hoidetaan ja huolletaan enemmän kuin Tero Pitkämäkeä.”6 2020
Arkisto

Ylen heikentäminen ei ratkaise kaupallisen median ongelmia

Kaupallista mediaa ei tueta toiveilla euroista vaan ihan oikeilla euroilla, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, päättäjille ei voi antaa työrauhaa

”Kotona pelkäävälle ihmiselle toimittajasta tulee kirjaimellisesti elintärkeä. Tappavan pandemian aikana kysymykset ovat perimmäisiä”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Suunnittelet kolumnin kirjoittamista, Tomi Einonen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja keskustelee alaistensa kanssa, kun haluaa saada yhteiskunnalliset näkemyksensä esille.

Verkosta tuli suomalaisten tärkein uutislähde

Sanomalehtien verkkosivut ohittivat televisiolähetykset suomalaisten ykkösuutislähteenä. Verkkouutiset luetaan aiempaa useammin älypuhelimella, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Oletko käynyt Terveydenvoinnin laitoksella?

”Yhdysrakenteet vaikuttavat joskus leviävän paikkoihin, joissa alkaa tuntua, ettei kirjoittaja enää lainkaan tiedä sääntöjen perusteita”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vad väljer just du bort från historien?

”Låt den där ena reportern göra en lite större grej på sin idé, trots att det inte direkt har att göra med pandemin. Historien tackar”, skriver Liselott Lindström.

Black isolla B:llä

”Keskustelu epätasa-arvosta ja rasismista on kuumentunut monissa amerikkalaistoimituksissa”, kirjoittaa Juha Rekola.

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Uutismies ja kupletisti

Kuolleita: Toimittaja Janne Linnovaara 15. 6. 1970 Jämsänkoski – 28. 5. 2020 Helsinki

Porilainen monilla mausteilla

Kuolleita: Toimittaja Juha-Pekka Lammi 28. 8. 1953 Pori – 13. 4. 2020 Tampere

Asiantunteva toimittaja tallensi piano- ja urkumusiikkia

Kuolleita: Musiikkitoimittaja Leena Santalahti 21. 2. 1943 Heinola – 23. 5. 2020 Espoo

Energinen kirjallisuuden kääntäjä

Kuolleita: Suomentaja Tarja Roinila 27. 1. 1964 Jyväskylä – 19. 5. 2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta