Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

JOURNALISTI
23.4.2020

Mia Gertsch, Jarno Virtanen ja Juha Vuohelainen

Kirjoittajat olivat Jussi Salokorven kollegoja.

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

Kesken maaliskuisen työpäivän jouduimme vastaanottamaan raskaan suruviestin. Jussi Salokorpi oli kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen. Hän oli 56-vuotias.

Tampereen yliopistossa muun muassa valtio-oppia opiskellut Salokorpi oli uutismies, jonka Yle-ura alkoi yli 20 vuotta sitten Pasilan toimituksessa. Hän oli mukana Ylen nettiuutisten toimittamisessa varhaisilta ajoilta, ja aivan erityisesti Teksti-TV oli hänelle rakas media.

Salokorpi oli kotoisin Laihialta, mutta hän ei ollut nuuka viljelemässään huumorissa. Samalla kun Jussi hoiti työtehtävänsä säntillisesti, hän kylvi ympärilleen hyvää mieltä. Hän oli aina avulias ja kehui väsymättä työkavereitaan.

Pasilan uutishuone ei ole entisensä ilman Jussin hyväntuulista olemusta. Enää ei uutisten päivystysnumeroomme vastaa reipas miesääni: ”Yleisradio, Yle Uutiset, Pasila, Helsinki, hyvää päivää, kuinka voin auttaa?”

Jussille perhe oli kaikki kaikessa. Vaimoonsa Niiskuun hän tutustui Ylessä, ja heidän poikansa Juho oli Jussille suuri ylpeyden aihe. Jussi tunnettiin myös laajasti lintuharrastuksestaan, jonka asiantuntemus kantoi aina Ylen luonto-ohjelmiin saakka. Kaikki työkaverit jäävät kaipaamaan kysymystä: ”Arvaa, mikä lintu.”9 2020
Arkisto

Rikkaiden omaisuudesta pitäisi julkaista tietoja paljon avoimemmin

Median tulee pystyä perustelemaan kirkkaasti, miksi ihmisten verotietoja on tärkeää julkaista, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Sinua masentaa, että Iltalehden lukijoita kiinnostaa tosi-tv eikä EU, Erja Yläjärvi

Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi viihtyy hyvin pomona eikä muista itsekään, mistä aiheista teki toimittajana juttuja.

Onko media oppinut virheistään, kun taloustuhon siivoaminen alkaa?

”Kun talous viimeksi horjui, suomalainen media epäonnistui tehtävässään. Se johtui siitä, että tiedotusvälineissä luotettiin järkähtämättä korkeisiin herroihin, joille oli suotu virat”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Biden ja Trump suomeksi pikavauhdilla

Yleisradion pikatoiminnan tiimi kääntää vaaliväittelyt ja Oscar-gaalat suomeksi muutamassa tunnissa. Esimerkiksi Trumpin ja Bidenin toinen väittely alkoi Suomen aikaa 23. lokakuuta kello 04 ja tekstitetty lähetys TV:ssä kello 12.40.

”Suomeen tarvitaan ehdottomasti pysyvä mediatukijärjestelmä muiden Pohjoismaiden tapaan”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Koronatukea haettiin ainakin 271 tiedotusvälineelle

Suurin osa hakijoista on pieniä sanomalehtitaloja. Viestintäministeriön asettama työryhmä pohtii myös pysyvää mediatukea.

Työlainsäädäntö suojaa myös poikkeusoloissa

”Alan uusiin työsopimuksiin on keväästä alkaen ilmestynyt erilaisia covid-19-pykäliä. Kirjaukset ovat kuitenkin pääosin lain ja työehtosopimusten vastaisia ja siksi mitättömiä”, kirjoittaa juristi Mari Marttila.

Kuusi tapaa miellyttää johtolauseneurootikkoa

”Älä ole asenteellinen. Ainakaan neutraaliksi tarkoitettu uutisproosa ei tarvitse sellaisia verbejä kuin jyrähtää”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Ackrediteringsbusinessen blomstrar i Afrika

Det här betyder delvis att det är få frilansar som har råd och möjlighet att rapportera från Afrika. Samtidigt är det bra att komma ihåg att det här är verkligheten för största delen av de afrikanska journalisterna, skriver Liselott Lindström.

Voimistelunopettajasta tuli toimittaja

Toimittaja Esko Kähkönen 20. 4. 1927 Rovaniemi – 28. 9. 2020 Rovaniemi

”Imatran aluepäällikkö” ja ay-vaikuttaja on poissa

Toimittaja Heikki Luukkanen 25. 11. 1946 Ruokolahti – 27. 9. 2020 Helsinki

Yksin ei tarvitse selviytyä

Jokaisessa neuvottelussa ei voi voittaa, mutta mitään ei saa, jos ei uskalla pyytää, kirjoittaa Mediakunnan Johanna Sillanpää.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta