Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

JOURNALISTI
23.4.2020

Mia Gertsch, Jarno Virtanen ja Juha Vuohelainen

Kirjoittajat olivat Jussi Salokorven kollegoja.

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

Kesken maaliskuisen työpäivän jouduimme vastaanottamaan raskaan suruviestin. Jussi Salokorpi oli kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen. Hän oli 56-vuotias.

Tampereen yliopistossa muun muassa valtio-oppia opiskellut Salokorpi oli uutismies, jonka Yle-ura alkoi yli 20 vuotta sitten Pasilan toimituksessa. Hän oli mukana Ylen nettiuutisten toimittamisessa varhaisilta ajoilta, ja aivan erityisesti Teksti-TV oli hänelle rakas media.

Salokorpi oli kotoisin Laihialta, mutta hän ei ollut nuuka viljelemässään huumorissa. Samalla kun Jussi hoiti työtehtävänsä säntillisesti, hän kylvi ympärilleen hyvää mieltä. Hän oli aina avulias ja kehui väsymättä työkavereitaan.

Pasilan uutishuone ei ole entisensä ilman Jussin hyväntuulista olemusta. Enää ei uutisten päivystysnumeroomme vastaa reipas miesääni: ”Yleisradio, Yle Uutiset, Pasila, Helsinki, hyvää päivää, kuinka voin auttaa?”

Jussille perhe oli kaikki kaikessa. Vaimoonsa Niiskuun hän tutustui Ylessä, ja heidän poikansa Juho oli Jussille suuri ylpeyden aihe. Jussi tunnettiin myös laajasti lintuharrastuksestaan, jonka asiantuntemus kantoi aina Ylen luonto-ohjelmiin saakka. Kaikki työkaverit jäävät kaipaamaan kysymystä: ”Arvaa, mikä lintu.”5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta