Ruotuväen uutispäällikkö Olli Kemppainen poseeraa lehden toimituksessa takanaan tammikuun 2020 saapumiserää, kaartinjääkäri Santeri Väänänen, upseerikokelas Leevi Larkovuo sekä kaartinjääkärit Anttoni Kangastie, Toni Keränen, Viljami Kuusisto ja Joakim Kullas.

Uutispäällikkö Olli Kemppaisen toimitus vaihtuu puolen vuoden välein

JOURNALISTI
26.3.2020

Manu Haapalainen, teksti
Susanna Kekkonen, kuva

Ruotuväen uutispäällikkö Olli Kemppaisen lehdessä vaihtuvat puolen vuoden välein sekä toimitus että suuri osa lukijakuntaa. Kemppainen kertoo, että nuorten aikuisten intoa sekä elämänkokemuksen ja journalismin osaamisen karttumista on hienoa katsoa.

”Täällä pääsee tekemään paljon, monentyyppisiä juttuja, uutisista laajoihin haastatteluihin, reportaaseihin ja kulttuurijuttuihin.”

Juuri nyt lehteä ei toimituksessa tehdä yhtä isolla porukalla kuin kuvassa, Kemppainen sanoo. Koronaepidemian vuoksi varusmiestoimittajia on paikalla kerrallaan vain kaksi ja kuvaajia yksi. Toinen vastaava vuoro työskentelee etänä, kolmas lomailee.

Kemppainen tuli Ruotuväkeen kesällä 2017. Hän arvostaa nuorten aikuisten kanssa työskentelyn lisäksi työnsä itsenäistä luonnetta.

”Meitä on varusmiesten lisäksi vain minä, päätoimittaja ja verkkouutispäällikkö. Kun lehden sisältöä suunnitellaan pienellä porukalla, vastuuta riittää sopivasti.”5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta