Monipuolinen toimittaja ja tarkka vesipallotuomari

JOURNALISTI
26.3.2020

Kaisa Estola-Haaranen

Kirjoittaja oli Pasi Natusen kollega.

Kuolleita: Toimittaja Pasi Natunen 15. 7. 1967 Kuopio – 4. 2. 2020 Tuusula

Riihimäkeläinen toimittaja Pasi Natunen kuoli kesken työpäivän sanomalehti Keski-Uusimaan toimituksessa Hyrylässä. Sairauskohtaus vei miehen työtovereiden heti aloittamasta elvytyksestä ja nopeasti paikalle tulleesta avusta huolimatta. Hän oli 52-vuotias.

Natunen muutti Kuopiosta Riihimäelle vuonna 1990 Riihimäen Sanomien uutistoimittajaksi. Hän vaihtoi pian urheilutoimitukseen, jossa työskenteli vuoteen 1994. Vuonna 2003 perustetussa Aamupostissa Natunen toimi avustajana.

Vuodesta 2005 Natunen työskenteli useissa Suomen Lehtiyhtymän lehdissä, kunnes siirtyi 2010 yhtymän sisällä toimitussihteeriksi sanomalehti Keski-Uusimaan toimitukseen.

Riihimäen Sanomista Natunen löysi puolisonkin, kesätoimittajaksi lehteen tulleen Sadun, jonka kanssa sai kolme lasta. Vaikka tiet myöhemmin erosivat, välit pysyivät hyvinä. Perhe oli Natuselle hyvin tärkeä.

Natusen elämään kuuluivat myös uinti ja vesipallo. Vielä muutamaa päivää ennen kuolemaansa Natunen oli tuomaroimassa vesipallopeliä.

Natunen oli kokenut ja monipuolinen toimittaja sekä viime vuodet Keski-Uusimaan luottamushenkilö. Hän oli huumorintajuinen ja rento työkaveri, ja myös hyvä ja lämminsydäminen ystävä: Natunen saattoi esimerkiksi keskellä yötä lähteä hakemaan kuumeiselle kollegalleen lääkettä kymmenien kilometrien päästä ainoasta auki olleesta apteekista.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta