Monipuolinen toimittaja ja tarkka vesipallotuomari

JOURNALISTI
26.3.2020

Kaisa Estola-Haaranen

Kirjoittaja oli Pasi Natusen kollega.

Kuolleita: Toimittaja Pasi Natunen 15. 7. 1967 Kuopio – 4. 2. 2020 Tuusula

Riihimäkeläinen toimittaja Pasi Natunen kuoli kesken työpäivän sanomalehti Keski-Uusimaan toimituksessa Hyrylässä. Sairauskohtaus vei miehen työtovereiden heti aloittamasta elvytyksestä ja nopeasti paikalle tulleesta avusta huolimatta. Hän oli 52-vuotias.

Natunen muutti Kuopiosta Riihimäelle vuonna 1990 Riihimäen Sanomien uutistoimittajaksi. Hän vaihtoi pian urheilutoimitukseen, jossa työskenteli vuoteen 1994. Vuonna 2003 perustetussa Aamupostissa Natunen toimi avustajana.

Vuodesta 2005 Natunen työskenteli useissa Suomen Lehtiyhtymän lehdissä, kunnes siirtyi 2010 yhtymän sisällä toimitussihteeriksi sanomalehti Keski-Uusimaan toimitukseen.

Riihimäen Sanomista Natunen löysi puolisonkin, kesätoimittajaksi lehteen tulleen Sadun, jonka kanssa sai kolme lasta. Vaikka tiet myöhemmin erosivat, välit pysyivät hyvinä. Perhe oli Natuselle hyvin tärkeä.

Natusen elämään kuuluivat myös uinti ja vesipallo. Vielä muutamaa päivää ennen kuolemaansa Natunen oli tuomaroimassa vesipallopeliä.

Natunen oli kokenut ja monipuolinen toimittaja sekä viime vuodet Keski-Uusimaan luottamushenkilö. Hän oli huumorintajuinen ja rento työkaveri, ja myös hyvä ja lämminsydäminen ystävä: Natunen saattoi esimerkiksi keskellä yötä lähteä hakemaan kuumeiselle kollegalleen lääkettä kymmenien kilometrien päästä ainoasta auki olleesta apteekista.5 2021
Arkisto

Ensin ne hakivat journalistit. Silloin me sanoimme, että tämä ei käy.

Meidän suomalaisten pitää auttaa kollegoja muissa maissa. Se on oikein, mutta samalla autamme myös itseämme, kirjoittaa päätoimittaja Maria Pettersson.

Teit paikallisesta varuskunnasta 46-sivuisen erikoisliitteen, koska fanitat armeijaa, Pasi Koivumaa

Karjalaisen päätoimittaja on toimituksessa pidetty hahmo, mutta epäilee Stalinin ja Hitlerin ajatelleen itsestään samoin.

Näin saat kesätyöstäsi kaiken irti

Kokeneet toimittajat jakavat vinkit kesätyöntekijöille. Näillä pääset paremmin alkuun kesätöissä ja kenties koko urallasi.

Mitä journalistin pitää ymmärtää työnantajansa taloudesta?

Iso osinko voi olla hälytysmerkki – tai törkeilyä, jos yrityksessä on samaan aikaan menossa rankka säästöohjelma, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Journalisternas och hjälporganisationernas relation är problematisk

För några år sedan jobbade jag som frivillig informatör för en finsk organisation i Uganda. Det var en upplevelse jag aldrig skulle vilja ha ogjord – men inte heller göra om, skriver Liselott Lindström.

En onnistunut pilaamaan suomen kielen sääntöjä

Kun minut pyydettiin median edustajaksi suomen kielen lautakuntaan, eräs Helsingin Sanomien lukija ei vaikuttanut vilpittömän ilahtuneelta, kirjoittaa Ville Eloranta.

Kyselytunnilla valtuutetut kysyivät hallitukselta ja toimistolta liiton toimintaan ja linjauksiin liittyviä kysymyksiä. Puheenjohtaja Hanne Aho vastaa etäyhteyksin osallistuneille valtuutetuille.

Journalistiliiton kevätvaltuusto toivoi joustoa työhön

Valtuutetut toivoivat liiton edistävän etätyömahdollisuuksia myös korona-ajan jälkeen.

Media keskittyi – pitäisikö myös Journalistiliiton jäsenyhdistysten yhdistää voimansa?

Median ja työn muutokset vähentävät sijainnin merkitystä toiminnan järjestämisessä, kirjoittaa Tapio Räihä.

Kova kiire tarkastajan juttusille

Kun poliisi pysäytti toimittajan ja kuvaajan nopeusratsiaan, Mika Heikkilä turvautui pieneen valkoiseen valheeseen.

Luja ja luotettava pohjalainen

Toimittaja Päivi Leppilahti 23. 6. 1960 Teuva – 21. 3. 2021 Kankaanpää

Lehtikuvauksen uranuurtaja

Kuolleita: Kuvapäällikkö Antti Suominen 16. 9. 1938 Pori – 9. 4. 2021 Ulvila

Laajasti urheilusta ja liikunnasta

Kuolleita: Urheilutoimittaja Erkki Poutanen 19. 11. 1950 Jyväskylä – 4. 4. 2021 Tuusula

Monen lajin mestari

Kuolleita: Toimittaja Matti Korhonen 28. 11. 1928 Liminka – 1. 3. 2021 Oulu

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta