Monipuolinen toimittaja ja tarkka vesipallotuomari

JOURNALISTI
26.3.2020

Kaisa Estola-Haaranen

Kirjoittaja oli Pasi Natusen kollega.

Kuolleita: Toimittaja Pasi Natunen 15. 7. 1967 Kuopio – 4. 2. 2020 Tuusula

Riihimäkeläinen toimittaja Pasi Natunen kuoli kesken työpäivän sanomalehti Keski-Uusimaan toimituksessa Hyrylässä. Sairauskohtaus vei miehen työtovereiden heti aloittamasta elvytyksestä ja nopeasti paikalle tulleesta avusta huolimatta. Hän oli 52-vuotias.

Natunen muutti Kuopiosta Riihimäelle vuonna 1990 Riihimäen Sanomien uutistoimittajaksi. Hän vaihtoi pian urheilutoimitukseen, jossa työskenteli vuoteen 1994. Vuonna 2003 perustetussa Aamupostissa Natunen toimi avustajana.

Vuodesta 2005 Natunen työskenteli useissa Suomen Lehtiyhtymän lehdissä, kunnes siirtyi 2010 yhtymän sisällä toimitussihteeriksi sanomalehti Keski-Uusimaan toimitukseen.

Riihimäen Sanomista Natunen löysi puolisonkin, kesätoimittajaksi lehteen tulleen Sadun, jonka kanssa sai kolme lasta. Vaikka tiet myöhemmin erosivat, välit pysyivät hyvinä. Perhe oli Natuselle hyvin tärkeä.

Natusen elämään kuuluivat myös uinti ja vesipallo. Vielä muutamaa päivää ennen kuolemaansa Natunen oli tuomaroimassa vesipallopeliä.

Natunen oli kokenut ja monipuolinen toimittaja sekä viime vuodet Keski-Uusimaan luottamushenkilö. Hän oli huumorintajuinen ja rento työkaveri, ja myös hyvä ja lämminsydäminen ystävä: Natunen saattoi esimerkiksi keskellä yötä lähteä hakemaan kuumeiselle kollegalleen lääkettä kymmenien kilometrien päästä ainoasta auki olleesta apteekista.3 2020
Arkisto

Kriisioloissa medialta vaaditaan malttia

Koronauutisoinnissa sekä toimittajien että yleisön on pakko oppia sietämään epävarmuutta ja muuttuvia tilanteita. Ja myös mediayhtiöiden on joustettava, kirjoittaa Maria Pettersson.

Päivi Anttikoski otti selfien Valtio­neuvoston linnan wc-tiloissa. Ennen ­koronaviruksen leviämistä ja valmiuslain käyttöönottoa siihen oli vielä aikaa.

Suosittelet kaikille toimittajille viestintäjohtajan uraa, Päivi Anttikoski

Valtioneuvoston viestintäjohtaja haluaa järjestää tiedotustilaisuuksia ihmisille eikä toimittajille.

Uutissatiiri viihdyttää ja viettelee, mutta se ei ole journalismia

”Satiirissa voidaan myös tarjota oikeamielistä identiteettiä katsojille”, kirjoittaa Janne Zareff.

Finländska medier dryper av vita räddare

När medierna lyfter upp en enskild person som hjälte kan det bidra till ökad volontärturism, skriver Liselott Lindström.

Koronaviruksen lyhennys voi olla uhkapeliä

”Vaikka 'koronan uhrien' ei tulkittaisikaan viittaavan pöytäpeliriippuvuuteen, myös otsikoissa olisi tyylikkäintä puhua (korona)viruksesta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Hovioikeus pohtii Janitskinin kuoleman vaikutusta tuomioon

MV-lehteen liittyvä oikeudenkäynti saattaa venyä jopa syksyyn.

Freelancer sairastaa omaan laskuunsa

”Freelancerin pitäisi saada työstään riittävä korvaus, joka riittää työterveyshuollon ja sairauspäivärahan maksamiseen”, kirjoittaa Hanna Kaisa Hellsten.

Yt-neuvottelut ovat neuvottelut, eivät sanelua, muistutti käräjäoikeus

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa Helsingin Evankelisen Opiston maksamaan korvauksia journalistisen alan opettajan työsuhteen päättämisriidassa. Oikeus arvioi sitä, käytiinkö yt-neuvottelut laillisesti.

Monipuolinen toimittaja ja tarkka vesipallotuomari

Kuolleita: Toimittaja Pasi Natunen 15. 7. 1967 Kuopio – 4. 2. 2020 Tuusula

Sanojen taitaja ja älykäs keskustelija

Kuolleita: Kulttuuritoimittaja Katriina Laine 27. 8. 1943 Pori – 4. 2. 2020 Pori

Uutisia Raumalta viideltä vuosikymmeneltä

Kuolleita: Uutispäällikkö Maija-Liisa Tuominen 5. 4. 1926 Kokemäki – 22. 2. 2020 Rauma

Ahkera ja leppoisa elävän kuvan ammattilainen

Kuolleita: Ohjaaja ja leikkaaja Matti Markkanen 26. 8. 1945 Kotka – 6. 11. 2019 Mikkeli

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta