Elokuva- ja tv-ala neuvottelee yhä

JOURNALISTI
26.3.2020


Elokuva- ja tv-alan työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen kesken. Neuvottelut keskeytyivät 3. tammikuuta. Niitä on tarkoitus jatkaa huhtikuussa, Journalistiliiton työehtoasiamies Terhi Tarvainen kertoo.

Neuvottelut keskeytettiin, koska osapuolilla ei ole yhteisymmärrystä keskeisistä tavoitteista. Ala myös odotti työtuomioistuimen ratkaisua siitä, onko tes yleissitova. Ei ole, työtuomioistuin linjasi helmikuun lopussa.

Elokuva- ja tv-tessistä neuvottelevat Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ja Palta. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa vuoden alusta. Työpaikoilla noudatetaan aiemman sopimuksen ehtoja, kunnes uusi saadaan tehtyä.

Alan liitot ovat antaneet tuotantoyhtiöille yhteiset ohjeet siitä, miten koronavirustilanne otetaan huomioon av-tuotannoissa. Kuvauksia ei ole tarpeen keskeyttää, elleivät viranomaiset sitä vaadi. Työturvallisuuteen tulee kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota ja tarpeetonta lähikontaktia välttää.

Marja Honkonen5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta