Uusi Suomi tuskin palaa paperiin, sanoo uusi päätoimittaja Jenni Tamminen

Jenni Tamminen, 36, aloitti helmikuussa uutis- ja blogipalvelu Uuden Suomen päätoimittajana. Hän työskenteli aiemmin sen uutispäällikkönä. Tamminen aloitti US:ssa vuonna 2008. Sitä ennen hän työskenteli Arvopaperi-lehdessä ja TIVI:ssä talous- ja IT-toimittajana. Hän on koulutukseltaan medianomi.

JOURNALISTI
27.2.2020

Tommy Pohjola, teksti

Mikä on Uuden Suomen vahvuus?

”Jos yhdellä sanalla pitää sanoa, niin asenne. Toimitus on pieni, mutta saamme aikaan paljon. Olemme ketteriä. Olemme avoimia, sitoutumattomia ja tasapuolisia. Samalla pyrimme vähän ravistelemaan.”

Aloitit uudessa työssäsi 3. helmikuuta eli tämän haastattelun tekopäivänä. Miltä nyt tuntuu?

”Aloitin Uudessa Suomessa samalla päivämäärällä vuonna 2008. Olin aikaisemmin uutispäällikkö, ja pienessä toimituksessa kirjoitin koko ajan. Tänäänkin kirjoitin jo yhden analyysin, mutta varmaan keskityn jatkossa enemmän suuriin linjoihin ja lehden kehittämiseen. En vielä tarkkaan tiedä, millaiseksi työni muodostuu.”

Edeltäjäsi Markku Huusko jatkaa Uudessa Suomessa toimittajana. Miten asetelma toimii?

”Hyvin. Olimme työkavereita jo Arvopaperi-lehdessä. Päädyin sieltä Markku Huuskon ja Niklas Herlinin uuteen projektiin, ja olen viihtynyt hyvin. Olen saanut olla kehittämässä lehteä alusta asti. Se on varmaan yksi tärkeä syy siihen, että ei ole käynyt aika pitkäksi.”

Mistä Uuden Suomen jutusta olet erityisen ylpeä?

”Haastattelemme kaikki 200 kansanedustajaa. Se on juttusarja, joka on saanut huomiota julkisuudessa. Tarkoitus on nostaa esiin myös ne edustajat, jotka eivät muuten jatkuvasti ole otsikoissa.”

Sanomalehti Uusi Suomi lakkasi ilmestymästä vuonna 1991. Verkkomedia aloitti toimintansa 2007. Mitä pitää tapahtua, jotta US nousisi mullista paperilehtenä?

”Varmaan pitäisi olla jokin iso muutos, mutta sellaista ei ole näköpiirissä. Digiin panostetaan.”

Uusi Suomi on myös vahva ja vilkas blogialusta. Miten ohjaat blogien kirjoituksia?

”Päätoimittajana vastaan tietysti kaikesta sisällöstä. Blogin voi perustaa kuka tahansa, kunhan kirjoittaa omalla nimellä ja kuvalla. Blogipalvelulla on säännöt, joiden noudattamista valvomme. Säännöt koskevat sekä blogikirjoituksia että niiden kommentointia. Ne eivät periaatteiltaan juuri eroa Journalistin ohjeista, mutta kuitenkin nuo säännöt ovat ne, joiden perusteella voimme esimerkiksi antaa kirjoituskieltoja.”

Mitä haluat lehdessä edelleen kehittää?

”Ajattelin, että maksumuurista tulisi paljon äkäistä palautetta. Ei ole tullut. Ihmiset varmaan osaavat ajatella, että journalismi maksaa. Uutta Suomea voi siis myös tilata – jotkut ovat tätä kaivanneet ja nyt se on mahdollista. Tilaajana saa uniikkia sisältöä, esimerkiksi juttusarjan 200 kansanedustajasta.”

Mikä on parasta työssäsi?

”Olen intohimoisen kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnasta. Aina ei ole helppoa, mutta ei ole tylsääkään. Työyhteisömme on iso syy siihen, että olen viihtynyt samassa paikassa kauan.”

Jenni Tamminen, 36, aloitti helmikuussa uutis- ja blogipalvelu Uuden Suomen päätoimittajana. Hän työskenteli aiemmin sen uutispäällikkönä. Tamminen aloitti US:ssa vuonna 2008. Sitä ennen hän työskenteli Arvopaperi-lehdessä ja TIVI:ssä talous- ja IT-toimittajana. Hän on koulutukseltaan medianomi.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta