Sipoossa terveyskeskuslääkärit lähettävät potilaita Sipoonkorpeen ”metsäkylpyyn”. Kokeneet oppaat kertovat, miten ympäristö toimii ja mitä uusin tutkimus sanoo. Luonnossa ihminen voi hyvin. ”Tulokset ovat rohkaisevia”, Johanna Mehtola sanoo.

Luontotoimittaja Johanna Mehtola haluaa vahvistaa ihmisten suhdetta alkukotiinsa

JOURNALISTI
27.2.2020

Tommy Pohjola, teksti
Ville Palonen, kuva

Laadukkaalla lehdellä on vaativia ja kiitollisia lukijoita. Sen tietää Suomen Luonnon toimittaja Johanna Mehtola. Työkaverit ovat biologeja, Mehtola koulutukseltaan äidinkielen opettaja.

”Moni kiittää valokuviamme ja tekstejäkin kommentoidaan. En ole biologi. Ehkä myös tästä taustasta johtuen voin tuoda toimittamiseen erilaista näkökulmaa. Teen paljon taustatyötä, luen tutkimuksia ja haastattelen ihmisiä. Pidän siitä. Olen myös aina kirjoittanut paljon.

Olen ollut Suomen Luonnon toimittajana nyt 20 vuotta. Lehden aihepiiri on varsinainen aarreaitta, joka tuntuu jatkuvasti täyttyvän uudella luontotiedolla. Siihen ei kyllästy koskaan.”

Mehtola innostuu erilaisista juttukeikoista, kuten lääkärien määräämistä metsäkylvyistä.

”Ajattelen, että on hyvä vahvistaa ihmisen ja luonnon suhdetta. Kun suhde on kunnossa luonnostakin pidetään parempaa huolta. Luonnon tila on monelle myös huolenaihe, ja siksi se on nyt paljon otsikoissa.”4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta