Vuorovierailut virkistävät yhdistystoimintaa

JOURNALISTI
30.1.2020

Jukka Koivula

Kirjoittaja on Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja.

Vierailuista naapuriyhdistyksen luona on ollut hyötyä myös oman toiminnan kehittämisessä, kirjoittaa Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Jukka Koivula.

Keski-Suomen ja Pirkanmaan journalistiyhdistykset sopivat kaksi vuotta sitten aloittavansa vierailut toistensa luona.

Marraskuussa 2017 keskisuomalainen vierailijaryhmä saapui Tampereelle, jossa Pirkanmaan kollegat olivat meitä vastassa. Tutustuimme Lenin-museoon ja istuimme sen jälkeen iltaa vaihtaen ajatuksia järjestötoiminnasta, journalismista ja maailman menosta.

Seuraavana kesänä pirkanmaalaiset saapuivat Keski-Suomeen. Risteilimme Päijänteellä merkitsemättömiä reittejä pitkin Jämsästä Luhankaan ja takaisin. Vierailimme myös Luhangan kunnanjohtajan luona.

Syksyllä 2019 keskisuomalaiset tutustuivat Tampereen yliopiston journalistikoulutukseen ja Vapriikin museokokonaisuuden näyttelyihin. Lopuksi joimme olutta hotelli Tornin kattoterassilla ja keskustelimme lähestyvästä työmarkkinakierroksesta.

Vuorovuotiset vierailut on koettu hedelmällisiksi. Olemme päässeet tutustumaan toistemme toimintatapoihin. Vierailuista on ollut hyötyä myös oman yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Eri lehtien toimittajat pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Yhteistyömme on ollut antoisaa myös siksi, että sekä Tampere että Jyväskylä ovat journalistikoulutuskaupunkeja. Yliopiston ja opiskelijajäsenten merkitys korostuu yhdistystemme toiminnassa.

Tänä vuonna pirkanmaalaiset ovat jälleen tulossa Keski-Suomeen.1 2020
Arkisto

Työnantaja haluaisi sopimisen sijaan sanella, ja sehän ei käy

Meneillään olevat tes-neuvotteluissa näyttää siltä, että työnantaja haluaa yhä enemmän määräysvaltaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Freelancerin vaihtoehdot

Kannattaako freelancerin olla työntekijänä osuuskunnassa, ”kevytyrittäjä” vai kokonaan omillaan? Journalisti vertaili työosuuskuntien ja laskutuspalveluiden hyötyjä oman toiminimen perustamiseen.

Vaihdat mieluummin työpaikkaa kuin vitsejäsi, Markku Mantila

Ilkka-Pohjalaisen uusi päätoimittaja haluaa tehdä journalismia samalla tavalla kuin 1970-luvun heviä.

Politiikan journalismista ei voi siivota pois politiikkaa

”Poliitikot mielellään hämärtävät arvojen tärkeyttä politiikanteossa. Median ei pidä lähteä tällaiseen pelleilyyn mukaan”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Tällainen oli media-alan vuosi 2019

Digi-alv laski, JSN:n puheenjohtaja vaihtui ja postinjakelu oli tapetilla. Uutisraportointia värittivät ”ovilivet”. Kokosimme yhteen media-alan keskeisiä tapahtumia.

Harkkapaikat eivät ole mukana kesätyöhaun aikataulusuosituksessa – pitäisikö niiden olla?

”Harjoittelupaikkojen sisällyttäminen suositukseen selkiyttäisi prosessia, mutta kasvattaisi tammikuun rekrytointisumaa. Kovenisiko kilpailu myös harjoittelupaikoista”, pohtii Laura Forsén kolumnissaan.

Vi och de andra

”Journalistkåren, som jag känner den, är rätt homogen, vi lever våra liv med liknande förutsättningar inom snarlika ramar”, skriver Mikaela Löv.

Terveyskysely: Stressi ja epävarmuus piinavat freelancereita

Terveet elämäntavat eivät ole säästäneet freelancetoimittajia terveyshuolilta. SFJ ja Sydänliitto selvittivät freelancereiden hyvinvointia viime vuoden marras-joulukuussa.

Arkikieli voi tuntua asenteelliselta

”Sanomalehtitekstin vankka kehikko on yleiskieli, josta poikkeaminen pistää silmään”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Dustin Hoffman osaa näytellä

Kulttuuritoimittaja Harri Römpötti pääsi harvinaisen yksityisnäytöksen, kun Dustin Hoffman kieltäytyi lopettamasta haastatteluaikaansa lyhyeen.

Kotimaan kantava voima

Kuolleita: Tuottaja Tuija Tiihonen 23. 12. 1956 Joroinen – 26. 12. 2019 Kirkkonummi

Elämän äänen vahva tallentaja

Kuolleita: Toimittaja Leena Jäppinen 7. 9. 1954 Suonenjoki – 19. 12. 2019 Tampere

”Jos olisin ollut hukassa, minut olisi jo löydetty”

Kuolleita: Toimittaja Ulla-Maija Paalu 4. 7. 1947 Uusikaupunki – 6. 12. 2019 Uusikaupunki.

Vuorovierailut virkistävät yhdistystoimintaa

Vierailuista naapuriyhdistyksen luona on ollut hyötyä myös oman toiminnan kehittämisessä, kirjoittaa Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Jukka Koivula.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta