Vuorovierailut virkistävät yhdistystoimintaa

JOURNALISTI
30.1.2020

Jukka Koivula

Kirjoittaja on Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja.

Vierailuista naapuriyhdistyksen luona on ollut hyötyä myös oman toiminnan kehittämisessä, kirjoittaa Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Jukka Koivula.

Keski-Suomen ja Pirkanmaan journalistiyhdistykset sopivat kaksi vuotta sitten aloittavansa vierailut toistensa luona.

Marraskuussa 2017 keskisuomalainen vierailijaryhmä saapui Tampereelle, jossa Pirkanmaan kollegat olivat meitä vastassa. Tutustuimme Lenin-museoon ja istuimme sen jälkeen iltaa vaihtaen ajatuksia järjestötoiminnasta, journalismista ja maailman menosta.

Seuraavana kesänä pirkanmaalaiset saapuivat Keski-Suomeen. Risteilimme Päijänteellä merkitsemättömiä reittejä pitkin Jämsästä Luhankaan ja takaisin. Vierailimme myös Luhangan kunnanjohtajan luona.

Syksyllä 2019 keskisuomalaiset tutustuivat Tampereen yliopiston journalistikoulutukseen ja Vapriikin museokokonaisuuden näyttelyihin. Lopuksi joimme olutta hotelli Tornin kattoterassilla ja keskustelimme lähestyvästä työmarkkinakierroksesta.

Vuorovuotiset vierailut on koettu hedelmällisiksi. Olemme päässeet tutustumaan toistemme toimintatapoihin. Vierailuista on ollut hyötyä myös oman yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Eri lehtien toimittajat pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Yhteistyömme on ollut antoisaa myös siksi, että sekä Tampere että Jyväskylä ovat journalistikoulutuskaupunkeja. Yliopiston ja opiskelijajäsenten merkitys korostuu yhdistystemme toiminnassa.

Tänä vuonna pirkanmaalaiset ovat jälleen tulossa Keski-Suomeen.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta