Tapahtumien ”sivutuotteena” syntyy yhteisöllisyyttä

JOURNALISTI
14.11.2019

Kaija Plit, teksti
Kirjoittaja on HSJ:n toiminnanjohtaja.

”Jo Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja Aikakauslehdentoimittajien yhdistyksen yhdistymistä suunniteltaessa tavoitteeksi otettiin hyvät jäsentilaisuudet”, kirjoittaa toiminnanjohtaja Kaija Plit.

”Kiitos näiden kivojen juttujen järjestämisestä ja inspiraatiosta! Oli todella mukava ilta eilen – hienoa työn vastapainoksi. Sain jälleen vinon pinon uusia näkökulmia ammattiin”.

Tällaiset viestit ovat tuoneet minulle onnistumisen tunteita marraskuusta 2016 lähtien. Aloitin silloin työni tapahtumien tuottajana järjestöfuusion läpikäyneessä Helsingin Seudun Journalisteissa (HSJ).

Jo Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja Aikakauslehdentoimittajien yhdistyksen yhdistymistä suunniteltaessa tavoitteeksi otettiin hyvät jäsentilaisuudet. Eivätkä mitkä tahansa tilaisuudet: tärkeän ammatillisen koulutuksen lisäksi halusimme tarjota yhteisöllisyyttä – siis tapaamisia, joissa jäsenet tutustuisivat, verkostoituisivat, virkistyisivät ja viihtyisivät yhdessä.

Tarve tähän oli ilmeinen, ja on yhä. Monet lehtitalot ovat lakkauttaneet tai supistaneet työntekijöille tarkoitettua kulttuuri- ja retkitarjontaansa. Suuri osa jäsenistämme tekee töitä ilman kollegoita pienissä toimituksissa tai nykyään yhä useammin itsensätyöllistäjinä.

Ilahdun, kun kuulen iloisia huudahduksia vanhojen kollegojen tavatessa yllättäen. Uudet tuttavuudet syntyvät kuin itsestään. Joskus vähän avitan: jos tiedän jonkun yhdistävän tekijän ihmisten välillä, kerron siitä heille.

Yli sadan tapahtuman jälkeen voi sanoa, että HSJ on onnistunut luomaan yhteisöllisyyttä. Kuten yksi palautteen antaja summaa: ”On tämä kyllä hieno porukka!”

Kaija Plit

Kirjoittaja on HSJ:n toiminnanjohtaja.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta