Journalistien tukirahasto aloitti toimintansa

JOURNALISTI
14.11.2019

Manu Haapalainen, teksti

Mediatalojen, Journalistiliiton ja muiden alan liittojen perustama Journalistien tukirahasto on aloittanut toimintansa. Tukirahasto auttaa uhkailun, vainon ja muiden häirinnän muotojen kohteeksi joutuneita journalisteja rahallisin avustuksin. Rahaston perustamisesta uutisoitiin tämän vuoden toukokuussa.

Yritykset ja yksityishenkilöt voivat lahjoittaa rahastolle varoja tilille FI14 8000 1300 5385 85. Rahastolta voi hakea avustusta Jokesin sähköisen apurahajärjestelmän kautta. Avustusta voi saada esimerkiksi kriisiterapian kuluihin, oikeudelliseen apuun tai hälytyslaitteiden asentamiseen.

Lisätiedot: jokes-saatio.fi4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta