Ilveksen ja Tapparan väliset ottelut ovat kuuntelijoille erityisen tärkeitä. Valtteri Kujansuu on Ilveksen ottelut lähettävän Fun Tampereen Kiekon vastaava tuottaja, ja sekä Funin että sisarkanava Radio Sunin ohjelmapäällikkö.

Kaukalonlaitatoimittaja Valtteri Kujansuu tulkitsee kiekko-ottelua vaihtopenkkien kupeesta

JOURNALISTI
17.10.2019

Elias Lahtinen, teksti ja kuva

”Pyrimme Fun Tampere -radion kiekkolähetyksissä siihen, että meillä on jokaiseen otteluun teema ja näkökulma, jota ei ole nostettu esiin muualla. Ajankohtaiset aiheet ja pelin sisältö ovat tietysti tärkeitä, mutta teema voi löytyä myös jostain aivan muualta. Olemme puhuneet muun muassa Juice Leskisen ja Irwin Goodmanin lyriikasta, kiekkojargonista sekä kansallistunteen ja jääkiekon suhteesta.

Kaukalonlaitatoimittajana suunnittelen lähetyksen selostajan ja studioisännän kanssa. Haastattelen pelaajia ja valmentajia sekä muita pelille tai lähetyksen teemalle olennaisia henkilöitä ennen peliä, erätauoilla ja pelin jälkeen. Pelikatkojen aikana kommentoin kentän tapahtumia selostusta täydentävästä näkökulmasta.

Moni ei ymmärrä, kuinka paljon työtä yksi ottelu vaatii. Koska lähes kaikki tehdään suorana, pitää lähetystä tehdessä seurata koko ajan mitä selostaja ja juontaja sanovat. Yllätyksiä tulee aina. Sujuvalta vaikuttava lähetys syntyykin huolellisesta valmistelusta ja terävästä improvisoinnista.”5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta