Pikkukalsarit jalassa, väärä avain kädessä

JOURNALISTI
19.9.2019

Simo Hyttinen

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva kajaanilainen toimittaja.

” Palatessa avain ei käynytkään huoneeni oveen”, muistaa Simo Hyttinen.

Monet muistavat Oslossa 1982 pidetyt hiihdon MM-kisat siitä, että 18-vuotias Matti Nykänen hyppäsi hernerokkasumussa maailmanmestariksi. Minä muistan muustakin.

Olin kisoissa urheilutoimittajana. Suomalaiset urheilutoimittajat oli majoitettu vanhaan hotelliin, joka muistutti enemmän hostellia kuin hotellia. Huoneissa ei ollut omia vessoja, vaan ne olivat yhteiset ja sijaitsivat käytävällä.

Minulla ja huonekaverillani kävi onni huonejaossa. Saimme yhdenlaisen sviitin. Huoneessamme oli myös pieni seurustelutila ja televisio.

Joillakin kollegoillamme oli tapana tulla työpäivän päätteeksi huoneeseemme katsomaan jälkilähetystä päivän kisatapahtumista. Niin sinäkin iltana, jolloin meidät oli kutsuttu suurlähetystön vastaanotolle.

Toiset tekivät jo lähtöä, kun kuivattelin suihkumärkää tukkaani. Totesin, että tulen perässä.

Päätin pistäytyä vielä vessassa. Koska se oli huonettani vastapäätä, en alkanut pukeutua sitä varten. Nappasin pöydältä huoneen avaimen ja livahdin käytävän yli vessaan. Palatessa avain ei käynytkään huoneeni oveen.

Siinä minä seisoin oslolaisen hotellin käytävässä pikkukalsareissani, tukka märkänä, väärä avain kädessäni. Tajusin, että joku kollegoistani oli ottanut vahingossa minun avaimeni ja jättänyt tilalle omansa.

Oli lähdettävä alas respaan. Syystä tai toisesta virkailija kiirehti heti palvelemaan minua. Onnistuin selittämään uskottavasti, miksi olin pelkissä kalsareissani, ja sain vara-avaimen.

Vaihtuneet avaimetkin löysivät illan aikana oikeat haltijansa.8 2019
Arkisto

Freelancereiden tulot kasvavat ja he voivat hyvin, mutta he tekevät vähemmän journalismia

”On välttämätöntä, että liitto saisi jatkossa edustaa freelancereita neuvotteluissa”, kirjoittaa Maria Pettersson.

Suolen toiminta kiinnostaa lukijoita enemmän kuin politiikka, Anu Ubaud

Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja Anu Ubaud on tarkka yöunistaan ja siitä, ettei HS tee sisältömarkkinointiyhteistyötä Kiinan kansantasavallan kanssa.

Putinin trollit hyötyisi kriittisyydestä, mutta on tärkeä, ainutlaatuinen teos

”Kirjalla on kaksi suurta ansiota. Ensimmäinen on se, että Aro paljastaa, miten vaisusti isot yhtiöt kuten Facebook, Twitter ja Google ovat toimineet propagandaa vastaan”, kirjoittaa Anna-Lena Laurén arviossaan Jessikka Aron kirjasta.

Kiire on huumetta, kyvyttömyyttä ja usein oma valinta

”Olisiko sinulla vähemmän syövyttävää kiirettä, jos veisit asiat useammin loppuun saakka ja ottaisit vastuun päätöksistäsi”, kysyy Lauri Rotko.

När skattepengarna blev affärshemlighet

”Bara för att Finland just nu är det tredje minst korrupta landet i världen är vi på inget sätt immuna eller ens vaccinerade”, skiver Mikaela Löv.

Ylen journalismissa pitää näkyä yleisön arki

Poliitikot päättävät Ylen rahoituksesta ja tavoitteista. Näin tavoitteet vaikuttivat tasa-arvosta ja kotitöiden jakautumisesta kertovan jutun syntyyn.

Onko eropaketti hyvä diili? Siitä päättämiseen tarvitaan aikaa ja rauhaa.

Työsuhteiden päättäminen tapahtuu kaavamaisen mekaanisesti, vaikka siinä tilanteessa jos missä kaikkia pitäisi kohdella yksilöinä, kirjoittaa Tuomo Lappalainen

Uusi opiskelijalähettiläs Laura Forsén toivoo liiton puuttuvan palkattomiin harjoitteluihin

Laura Forsén aloitti lokakuun alussa Journalistiliiton opiskelijalähettiläänä. ”Uskon, että voin tuoda mukanani ajattelua 'boksin ulkopuolelta'.”

Jyrsijä ei pysynyt uskollisena latinalle

Ajatus gerbillistä oli sinänsä kaunis, kirjoittaa Ville Eloranta.

”Siellähän te olettekin”

Kuolleita: Uutisjuontaja Kari Toivonen 28. 7. 1942 Helsinki – 28. 9. 2019 Helsinki

Valoisa työkaveri on poissa

Kuolleita: Tapani Hannikainen 23. 3. 1958 Nuijamaa – 28. 9. 2019 Helsinki

”Pirzi” omistautui perheelle ja ystäville

Kuolleita: Toimistosihteeri Pirkko Vuortama 19. 6. 1940 Lappeenranta – 1. 3. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta