Kaukomatkailija ja seikkailija on poissa

JOURNALISTI
19.9.2019

Arno Ahosniemi

Kirjoittaja on Kauppalehden vastaava päätoimittaja.

Kuolleita: Toimittaja Heikki Haapavaara 26. 3. 1956 Kajaani – 26. 8. 2019 Singapore

Kauppalehden toimittaja Heikki Haapavaara kuoli sairauskohtaukseen paluulennolla Singaporesta. Hän oli 63-vuotias.

Haapavaara ehti tehdä monipuolisen uran, aluksi Kainuun Sanomissa, jossa työskennelleen isänsä työtä hän seurasi mukana juttumatkoilla jo lapsena. Sittemmin Haapavaara työskenteli muun muassa Ilta-Sanomissa. Kauppalehteen hän siirtyi 1990-luvun lopussa. Haapavaara työskenteli reportaasien ja henkilöjuttujen kirjoittajana Kauppalehti Optiossa ja toimitti uutisia kaikkiin Kauppalehden välineisiin.

Heikki oli sydämeltään seikkailija ja tutkimusmatkailija. Sellaisia vanhan ajan lehtimiehiä ei kouluista tule. Tarvitaan uteliaisuutta, sosiaalisia taitoja, aitoa kiinnostusta muita ihmisiä kohtaan ja tukea työnantajalta ja perheeltä. Haapavaaran viime vuosien mieleenpainuvimpia juttuja olivat reportaasit Luoteisväylältä ja Koillisväylältä. Viimeksi mainitulla matkalla hänen retkikuntansa jäi jumiin jäihin. Reissu venyi kuukauden mittaiseksi.

Haapavaara oli ahkera lukija ja tuottelias tietokirjailija. Tärkeitä hänelle olivat myös lentokoneet.

Metsästys oli rakas harrastus, jonka pariin Haapavaara vihki myös poikansa. On pitkälti Heikin ansiota, että Kauppalehden kursseilla yli 400 uutta harrastajaa on suorittanut metsästyskortin.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta