Intohimoinen tekniikkatoimittaja

JOURNALISTI
22.8.2019

Arno Ahosniemi, teksti

Kirjoittaja on Kauppalehden vastaava päätoimittaja.

Kuolleita: Toimittaja Tero Lehto 25. 5. 1978 Espoo – 3. 7. 2019 Helsinki

Tero Lehto työskenteli Kauppalehdessä ja Tekniikka&Taloudessa vuodesta 2013 lähtien, viimeksi Kauppalehden uutistoimittajana Alma Talentin uutistoimituksessa. Aiemmin hän työskenteli 3T-tekniikkalehdessä sekä Mikrobitin ja Tietokoneen avustajana.

Lehto oli poikkeuksellinen ihminen. Hän suhtautui teknologiaan ja journalismiin intohimoisesti. Hän oli tavattoman kiinnostunut laitteista ja niiden toiminnasta ja osasi kertoa niistä muillekin kuin insinööreille. Miten tahansa mitattuna Lehto oli Suomen johtavia tekniikkatoimittajia.

Lehto oli syntymästään saakka vaikeasti liikuntavammainen. Hän muistuttaa meitä siitä, että vammaiset voivat tehdä täysipainoisesti töitä ja olla työyhteisöjen jäseniä. Uransa alkuvaiheessa hän saattoi kohdata ennakkoluuloja, mutta hänen väkevä henkensä otti selkävoiton ruumiista. Osaamisellaan ja huumorillaan hän voitti ihmiset puolelleen.

”Jos olisin koko elämäni sinnitellyt eläkkeellä, elämän laatu ja edellytykset olisivat aika paljon huonommat. Se ajatus on aika hurja”, Lehto sanoi viime syksynä Journalistissa.

Työn lisäksi Lehdolla oli aktiivinen yksityiselämä. Hänen lähipiiriinsä kuuluivat äiti ja kaksi veljeä perheineen.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta