Tervetuloa takaisin

JOURNALISTI
2.5.2019

Manu Haapalainen, teksti

Kirjoittaja on Journalistiliiton tiedottaja.

Journalistiliitossa kokeillaan, millaisia tuloksia eronneiden jäsenten takaisin houkutteleminen tuottaa, liiton tiedottaja Manu Haapalainen kirjoittaa.

Ay-liikkeen jäsenkadosta kirjoitetaan mediasta riippuen joko huolestuneeseen tai vahingoniloiseen sävyyn. Myös Journalistiliitossa asia pohdituttaa, koska väkeä putoaa kyydistä.

Joukkovoima muodostuu jäsenistä, joten eronneita houkutellaan aktiivisesti myös takaisin. Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta siitä, että hiljattain liitostamme eronneisiin olisi hyvä olla yhteydessä, mieluiten soittaa. Voihan olla, että joillakin eron syy olisi helposti korjattavissa. Tiedossa on sekin, että moni lähtee unohdettuaan maksella jäsenmaksuja.

Ryhdyimme talvella kokeilemaan, millaisia tuloksia eronneiden takaisin houkutteleminen tuottaisi. Palvelujohtaja Simon Huldén teki oman kokeilunsa: Hän soitti joulun tienoilla 57 eronneelle, joista hän sai puhelimen päähän 26. Otos on pieni, mutta heistä liittoon halusi uudelleen liittyä peräti 23.

Tästä innostuneina lähetimme huhtikuussa sähköpostia laajemmalle eronneiden joukolle, se kun on soittelua nopeampi toimitus. Kampanjamme on yhä kesken, mutta se on tuottanut jo 51 uudelleenliittyjän jäsenhakemusta.

Tällaiset lukemat eivät ay-liikkeen tulevaisuutta heilauta, mutta yhden asian ne kertovat. Ihmiset haluavat kuulua liittoon, joka välittää jäsentensä kuulumisista ja ajatuksista.8 2020
Arkisto

Harva meistä on korvaamaton superneuvottelija

Työehtosopimukset ovat siitä käteviä, että niiden ansiosta tavan ihmisen ei juuri koskaan tarvitse huolehtia lomista, työajasta, vähimmäispalkasta tai siitä, maksetaanko sairauden ajalta palkkaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Onneksi minä en joudu jakamaan mediatukia

”Mediatukea olisi rehdimpää perustella työpaikkojen säilymisellä kuin demokratialla”, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Vapaapäivien pitäminen on sinulle lähinnä uuvuttavaa, Minna Holopainen

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen tekee töitä melkein koko ajan ja on mahdollisesti itsekin tekoäly.

Näin syntyy Trendin syysmuotijuttu

Trendi tilasi stylisti ja valokuvaaja -työparilta helmikuussa syysmuotijutun. Kesällä kuvaaja ja malli vaihtuivat koronan takia. Juttu kuvattiin elokuussa kotieläintilalla.

Kielenhuollon päämaja ei ole käymässä turhaksi

”On viisainta, ettei yleiskielessä sooloilu karkaa käsistä. Tämä aika ei varsinaisesti kaipaa lisää ymmärryksen puutetta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vi måste respektera – och kredda varandra

”Vi måste respektera varandras arbete och kredda den som kreddas bör”, skriver Felicia Bredenberg.

Koronasta vauhtia muutoksiin

”Voisiko pandemiakurjuuden keskeltä löytyä jotain hyvääkin? Voidaanko esimerkiksi itsensä työllistäjille saada vihdoin pandemian vauhdittamana turvatumpi asema”, kysyy Suomen freelance-journalistien uusi puheenjohtaja Maria Markus.

Munkit ja possut

Kesätoimittaja Ilkka Vänttisen kuvissa näkyi sikoja juuri niin kuin pitikin – ja lisäksi jotain aivan muuta.

Uutistoimistotuki ehkä osaksi median koronatukea – tuen haku on alkanut

Median koronatukea voi saada journalistisen työn kustannuksiin. Myöntämisen ehtona on mainosmyynnin lasku. Erillistä uutistoimintaan suunnattua tukea on saanut aiemmin muun muassa STT.

Etävaltuusto nosti hien otsalle

Kuuluuko? Näkyykö? Journalistiliiton historian ensimmäisessä valtuuston hybridikokouksessa teknisiä pulmia ratkottiin lennosta, kirjoittaa Kira Närhi.

Herrasmies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Matti Vainio 20. 6. 1935 Sortavala – 5. 9. 2020 Hämeenlinna

Arvostettu monitoiminainen

Kuolleita: Toimittaja Liisa Laine Oulu 25. 3. 1936 – 8. 8. 2020 Helsinki

Hjärtat klappade för nyheter och rättvisa

Döda: Journalisten Ia Henriksson 5. 1. 1974 Helsingfors – 11. 7. 2020 Helsingfors

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta