Päätoimittaja Jenny Halvari haluaa paikallislehden kiinnostavan myös matkailijoita

Jenny Halvari, 35, on nimitetty Koillissanomien vastaavaksi päätoimittajaksi. Ennen nimitystä hän hoiti tehtävää vt:na vuoden alusta. Koillissanomien nykyään noin kahdentoista hengen toimituksessa vuonna 2012 aloittanut Halvari on työskennellyt lehdessä myös toimituspäällikkönä, toimitussihteerinä ja toimittajana. Toimittajana hän on työskennellyt myös Kalevassa, Kalajoki-lehdessä, Uudessa Rovaniemessä, Lapin Kansassa ja Koillis-Lapissa. Koulutukseltaan hän on medianomi (AMK).

JOURNALISTI
2.5.2019

Nina Erho, teksti

Miten päädyit Koillissanomien päätoimittajaksi?
Kun lehdelle tarvittiin vuodenvaihteessa vt. päätoimittaja, päätin tarttua tarjoukseen. Kun varsinainen paikka tuli sisäiseen hakuun, hain ja tulin valituksi. Päätoimittajana pääsen kehittämään itselleni tärkeää lehteä vielä lisää.

Miten aiot kehittää lehteä?
Kaleva Media osti Koillissanomat Joutsen Medialta viime vuonna, ja siirtyminen Kalevan teknisiin järjestelmiin jatkuu. Sisältöä kehitämme siltä pohjalta, mikä lukijoita analytiikan perusteella kiinnostaa: paikalliset uutiset, ihmisten tarinat, hauskuus ja huumori, luonto.

Miten suhde työkavereihin muuttuu pomoksi noustessa?
Toistaiseksi töissä on ollut yhtä hauskaa kuin ennen, mutta varmaan tulee tilanteita, joissa minun on katsottava asioita eri näkökulmasta. Silti olen enemmän ihmisten kuin asioiden johtaja. Juttelen muustakin kuin töistä ja kohtaan ihmiset kokonaisuuksina.

Miehesi on Koillissanomien valokuvaaja. ”Perhetyöpaikan” hyvät ja huonot puolet?
Voimme kulkea samalla kyydillä, ja järjestelyjä tehdessä molemmat tietävät tilanteen töissä ja kotona. Toisaalta kotiasiamme eivät voi kuormittaa työkavereita, eikä niitä hoideta töissä. Joskus yhteistä aikaa on vähän liikaa. Uusi huoneeni on tosin ihan eri päässä taloa kuin miehellä.

Koillissanomat on menestynyt verkkojuttujen tasa-arvomittauksissa. Miten tasa-arvotyö jatkuu?
Viime vuonna naisia oli noin 40 prosenttia. Sittemmin päivittäisissä luvuissa on ollut vahvaa naisenemmistöäkin. Siksi emme nyt erikseen painota naisten osuutta, jotta ei käy niin, että joissain aiheissa ei ole mieshaastateltavia ollenkaan.

Miten jaat toimituksen resurssit printin, verkon ja somen välillä?
Meillä on välillä ollut digitoimittaja, mutta nykyään koko toimitus tekee myös nettiä ja somea. On mahtavaa, että kaikki haluavat kokeilla, mikä verkossa vetää.

Millainen on paikallislehtien tulevaisuus?
Hyvä. Paikallisuus kiinnostaa, se näkyy somessa ja esimerkiksi Helsingin Sanomien paikallislehdeksi brändätyissä liitteissä. Toisaalta lukijamme ikääntyvät, ja ilmestymme muuttotappioalueella. On löydettävä uutta yleisöä esimerkiksi matkailijoista.

Olet kotoisin Oulusta mutta elät Kuusamossa. Miten jaat sympatiasi lännen ja idän välillä?
Juuret ovat Oulussa, mutta nykyisin sympatiani on idässä. Harmittaa esimerkiksi se, että Koillismaa ei saanut Oulun vaalipiiristä yhtään kansanedustajaa.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Olen perheen kanssa, laskettelen ja liikun luonnossa. Kolmikuinen lapinporokoiran pentumme Ralli vie minua ulos työpäivän jälkeen.

Jenny Halvari, 35, on nimitetty Koillissanomien vastaavaksi päätoimittajaksi. Ennen nimitystä hän hoiti tehtävää vt:na vuoden alusta. Koillissanomien nykyään noin kahdentoista hengen toimituksessa vuonna 2012 aloittanut Halvari on työskennellyt lehdessä myös toimituspäällikkönä, toimitussihteerinä ja toimittajana. Toimittajana hän on työskennellyt myös Kalevassa, Kalajoki-lehdessä, Uudessa Rovaniemessä, Lapin Kansassa ja Koillis-Lapissa. Koulutukseltaan hän on medianomi (AMK).4 2019
Arkisto

Rahahautomo

Valokuvausjärjestö Finnfoto kylpee rahassa, jota se ei ole saanut jaettua kuvaajille.

"Politiikan toimittajat puhuvat liian vähän politiikan sisällöistä"

Vuoden journalistin Vappu Kaarenojan mielestä osa politiikan journalismista tuo mieleen urheilusivut.

Jos sössii lehdistönvapauden, voi heittää hyvästit demokratialle

Kansalaisen kannalta on yhdentekevää, lopettaako journalisti työskentelyn ennakkosensuurin vai netissä käydyn vihakampanjan seurauksena, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Maailma muuttuu vihamielisemmäksi toimittajia kohtaan

Suomi nousi tänä vuonna sananvapaustilaston kakkoseksi, mutta entistä harvemmassa massa tilanne on hyvä tai tyydyttävä. Kymmenen viime vuoden aikana työnsä vuoksi on kuollut yli 700 journalistia.

Freelanceriksi jääminen on heittäytymistä epävarmuuteen, jossa nirsous johtaa konkurssiin

Ennen halusin tehdä ensisijassa yhteiskunnallisesti merkittävää ja lukijaa koskettavaa journalismia. Sittemmin on valjennut yrittäjän arjen totuus, kirjoittaa Lauri Rotko.

Antaisit itse paremmat erätaukohaastattelut, Susanna Luikku

Avun toimittaja Susanna Luikku tähtäsi jääkiekkoilijaksi, mutta päätyi urheilutoimittajaksi. Hän suhtautuu kriittisesti otteluiden erätaukohaastatteluihin.

Haaga-Helian journalismiopiskelijat tarkistivat kansainvälisessä projektissa kuusi EU-väitettä. ”Työssä huomasi, miten paljon asiaa muutamaan lauseeseen saattaa sisältyä”, sanoo Emmi Syrjäniemi (oik.), joka oli mukana tarkistamassa Ville Niinistön (vihr.) twiittiä. Vierellä tarkistustyötä ohjannut lehtori Kaarina Järventaus.

Journalismin opiskelijat tarkistivat EU-väitteitä: enemmistö ”sinne päin”

EU-vaaleihin liittyvä projekti muistuttaa toimittajia tarkistamaan siteerausten faktat ja miettimään otsikoista syntyviä vaikutelmia.

Kom till Afrika, här finns plats!

När det gäller den finska marknaden för Afrikanyheter behöver jag sällan konkurrera med någon, skriver Journalistens nya kolumnist Liselott Lindström, Afrikastringer för Yle.

Ei mitään muttia – vai sittenkin pari?

Verbittömiä lauseita, mutta-sanalla alkavia virkkeitä, ja-sanan pois jättäviä listauksia. Kaikkia näkyy journalistisissa teksteissä jatkuvasti. Mutta saako näin tehdä, pohtii Ville Eloranta.

Pk-media, invandringskritik och andra ord

Vad finns inbyggt i begrepp som politisk korrekt (pk), islamisering, patriot eller i en valseger som liknas vid en tsunami, frågar Jeanette Björkqvist.

Hyvä juttu, ei kauppoja

Tuomo Pirttimaan juttukeikka Norjan vuonolle sujui kuin unelma, kunnes tuli aika kartoittaa aiheen virallista puolta.

Toimittaja aikoo erota päätoimittajan vaaliehdokkuuden takia

Sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajan ehdokkuus eduskuntavaaleissa hiertää toimituksen ja johdon välejä.

Nuoret haluavat reunoilta kovettunutta juustosämpylää siinä missä muutkin

Nuorten hupenevaa kiinnostusta ammattiyhdistysliikkeeseen selitetään usein joko sen imago-ongelmalla tai nuorten ideologisilla valinnoilla. Syy on kuitenkin muualla, kirjoittaa liiton opiskelijalähettiläs Martta Kallionpää.

Tervetuloa takaisin

Journalistiliitossa kokeillaan, millaisia tuloksia eronneiden jäsenten takaisin houkutteleminen tuottaa, liiton tiedottaja Manu Haapalainen kirjoittaa.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta