Kainuulainen urheilumies on poissa

JOURNALISTI
28.3.2019

Kirsi Haapea ja Petri Hakkarainen

Kirjoittajat ovat Seppo Karppisen entisiä työtovereita.

Kuolleita: Toimittaja Seppo Karppinen 9.1.1944 Kajaani – 7.12.2018 Kajaani

Innokas urheilumies Seppo ”Setti” Karppinen aloitti urheilutoimittajan uransa vuonna 1966 Kainuun Sanomissa. Viisi vuotta myöhemmin hänet nimitettiin lehden urheiluosaston päälliköksi.

Vuosina 1979 – 1990 Karppinen työskenteli urheilutoimituksen päällikkönä Pohjalaisessa. Sen jälkeen hän siirtyi Kalevaan, ensin Kajaanin aluetoimittajaksi ja myöhemmin aluetoimituksen esimieheksi.

Karppinen todisti, että hyvä urheilutoimittaja kirjoittaa hyviä juttuja mistä aiheesta tahansa. Kainuun reissuillaan hänelle tulivat tutuiksi niin maan hiljaisten huolet kuin maakunnan vaikuttajien ajatukset.

Karppisen tekstejä saatiin lukea mielipidepalstoilta viime aikoihin saakka. Lempiaiheena pysyi urheilu, mutta hän otti kantaa myös muihin ajankohtaisiin asioihin.

Setti oli valoisa ja peruspositiivinen, mutta viimeisiä elinvuosiaan leimasi syvä suru. Perheen ainoa lapsi, nuori perheenäiti, kuoli ja vähän myöhemmin myös Setin puoliso menehtyi.

Seppo Karppinen toimi SVUL:n Kainuun piirin ja Ampumahiihtoliiton tiedotusvaliokuntien jäsenenä sekä Kainuun Lehdistökerhon hallituksessa.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta