Pohjois-Suomen Journalistit pudotti ”sanomalehtimiehet” nimestään

JOURNALISTI
12.12.2019

Marja Honkonen

Pohjois-Suomen Sanomalehtimiesyhdistys (PSSY) on päättänyt muuttaa nimensä Pohjois-Suomen Journalisteiksi (PoJo). Uusi nimi otetaan käyttöön ensi vuoden alusta lähtien.

Yhdistys perustelee nimen vaihtamista sillä, että uusi kuvaa paremmin sen edustamaa ammattilaisten joukkoa. ”Perinteisen printtimedian lisäksi jäsenemme työskentelevät laajasti niin journalismin kuin viestinnän tehtävissä eri medioissa”, yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

Journalistiliitolla on 17 jäsenyhdistystä. Suuri osa entisistä ”sanomalehtimiesyhdistyksistä” on jo muuttanut nimensä. Pohjois-Suomen Journalistien nimenmuutoksen jälkeen niitä on jäljellä kolme.

Liitto itse muutti nimensä Suomen Sanomalehtimiesten Liitosta Journalistiliitoksi vuoden 1993 alussa.

 4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta