Kaikkia kiusannut käytäntö muuttui opiskelijoiden aloitteesta

JOURNALISTI
12.12.2019

Simon Huldén

Kirjoittaja on Journalistiliiton palvelujohtaja.

Journalistiliiton opiskelijajäsenet olivat jo pitkään kärsineet siitä, että kesätyöpaikkojen hakuajat aikaistuivat vuosi vuodelta. Seuraavan kesän työpaikkoja piti hakea jo edellisvuoden lokakuussa, vaikka monen mielessä ovat syksyllä mielessä aivan muut asiat kuin seuraavan kesän mahdolliset kesätyöt. Pätkätöitä tekevien taas oli vaikea sitoutua seuraavan kesän pesteihin, kun keväänkin työt olivat vielä auki.

Olimme saaneet Journalistiliitossa käsityksen, ettei mediataloillakaan ollut tarvetta täyttää kesätyöpaikkojaan alkusyksystä. Niin kuitenkin tehtiin, jotta rekrytoimaan päästiin ennen kilpailijoita.

Turhanpäiväinen kilpavarustelu oli saatava loppumaan, totesivat opiskelijat yhdessä Journalistiliiton kanssa.

Kesäkuussa liitto julkaisi suosituksen kesätyöhakujen uudesta aikataulusta. Suositukseen sitoutuivat kaikki isot mediatalot. Käytännössä suositus tarkoittaa, että mediatalot ja toimitukset avaavat kesätyöhakunsa vuodelle 2020 aikaisintaan tammikuussa.

Suositus on hyvä esimerkki siitä, miten liitto yhdessä opiskelijoiden kanssa sai aikaan kaikkia hyödyttävän muutoksen. Voittajia eivät olleet vain opiskelijat, vaan myös mediatalot, jotka itsekin olivat toivoneet järkeä hakuaikatauluun.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta