Kaikkia kiusannut käytäntö muuttui opiskelijoiden aloitteesta

JOURNALISTI
12.12.2019

Simon Huldén

Kirjoittaja on Journalistiliiton palvelujohtaja.

Kesätyöpaikkojen hakuaikoja koskeva suositus on hyvä esimerkki siitä, miten liitto yhdessä opiskelijoiden kanssa sai aikaan kaikkia hyödyttävän muutoksen, kirjoittaa Simon Huldén.

Journalistiliiton opiskelijajäsenet olivat jo pitkään kärsineet siitä, että kesätyöpaikkojen hakuajat aikaistuivat vuosi vuodelta. Seuraavan kesän työpaikkoja piti hakea jo edellisvuoden lokakuussa, vaikka monen mielessä ovat syksyllä mielessä aivan muut asiat kuin seuraavan kesän mahdolliset kesätyöt. Pätkätöitä tekevien taas oli vaikea sitoutua seuraavan kesän pesteihin, kun keväänkin työt olivat vielä auki.

Olimme saaneet Journalistiliitossa käsityksen, ettei mediataloillakaan ollut tarvetta täyttää kesätyöpaikkojaan alkusyksystä. Niin kuitenkin tehtiin, jotta rekrytoimaan päästiin ennen kilpailijoita.

Turhanpäiväinen kilpavarustelu oli saatava loppumaan, totesivat opiskelijat yhdessä Journalistiliiton kanssa.

Kesäkuussa liitto julkaisi suosituksen kesätyöhakujen uudesta aikataulusta. Suositukseen sitoutuivat kaikki isot mediatalot. Käytännössä suositus tarkoittaa, että mediatalot ja toimitukset avaavat kesätyöhakunsa vuodelle 2020 aikaisintaan tammikuussa.

Suositus on hyvä esimerkki siitä, miten liitto yhdessä opiskelijoiden kanssa sai aikaan kaikkia hyödyttävän muutoksen. Voittajia eivät olleet vain opiskelijat, vaan myös mediatalot, jotka itsekin olivat toivoneet järkeä hakuaikatauluun.4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta