Kuvaaja nosti toimittajien rimaa

JOURNALISTI
31.1.2019

Niko Nurminen

Kirjoittaja on Miika Salmisen ystävä ja työtoveri.

Kuolleita: Miika Salminen

Kuvaaja Miika Salminen kuoli odottamattomaan sairauskohtaukseen 2. 1. 2019 kotonaan Helsingissä. Salminen syntyi Joensuussa 24. 1. 1969.

”Onpa hieno kuva”, sanoi Salminen usein editointia aloittaessaan. Sen jälkeen toimittaja pääsi oikopäätä jutuntekoon, mikäli aiheessa oli kerrontakulma haussa.

Hieno kuva ei ollut omakehua vaan ystävällinen piiska jahkailun lopettamiseksi. Salmisen kanssa tarinat oli helppo kirjoittaa kiinni kuviin, ja kuvat olivat niin hienoja, ettei niihin kökköä kehdannut liittääkään.

Suomen Lehtikuvaajat palkitsi Salmisen kahdesti vuoden parhaasta uutiskuvauksesta ja kerran parhaana uutiskuvaajana.

Hän oli rohkea ympäristönluotaaja myös ulkomaankeikoilla, joilla hänen välittömyytensä ja kunnioituksensa uusia ihmisiä ja kulttuureja kohtaan avasivat monia lukkoja.

Salminen opetteli uudet menetelmät etunenässä. Osaamistaan hän jakoi kysyjille aikaa ja vaivoja säästämättä.

Pisimmän urajaksonsa Salminen teki Nelosen uutisissa vuodesta 2001 sen alasajoon asti 2014. Sanoma Creativessa hän työskenteli vuoden 2017 lopulle.

Viimeisenä vuotenaan Salminen vietti paljon aikaa kaksospoikiensa kanssa ja lähti kuvaamaan Itä-Ukrainan konfliktista kertovaa dokumenttia, joka jäi häneltä kesken.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta