Poimuri

JOURNALISTI
15.6.2018


Mediasta sanottua.

Tämä [1,5 miljoonan euron tuki] on valtiolta tärkeä signaali siitä, että moniäänistä uutisointia ja uutistoimistotoimintaa voidaan tukea. Tuki hyödyttää suoraan asiakkaitamme, koska voimme jatkaa toimintaamme nyt ainakin hetken aikaa rauhallisesti.

STT:n toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Mika Pettersson Suomen Lehdistössä 29. toukokuuta

 

Tietysti se työ jatkuu, että löydetään vakaampi pohja STT:n tulevaisuudelle. Siihen tämä antaa nyt merkittävästi lisää mahdollisuuksia ja rauhoittaa tilannetta.

STT:n hallituksen puheenjohtaja, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja Turun Sanomissa 29. toukokuuta

 

Median pärjäämiselle tarvitaan kestävämpi ratkaisu ja kokonaistarkastelu sen sijaan, että valtio myöntää yksittäisille yrityksille tai toimialoille yksittäisiä tukia.

Yliopistotutkija, dosentti Katja Lehtisaari Lapin Kansassa 29. toukokuuta

 

Pitäisikö myös ihmetellä, miksi STT:n johto ja vauraat omistajat ovat päästäneet yhtiön sellaiseen murrostilaan, josta se ei selviä omin voimin, vaan apua tarvitaan veronmaksajien kukkarosta. Ja miksi STT:n tuottama uutismateriaali ei tunnu kelpaavan edes sen omille omistajamedioille?

Toimittaja Mikko Niemelä Suomen Kuvalehdessä 30. toukokuuta

 

Sopiikin toivoa, että tämä ratkaisu paitsi antaa STT:lle aikaa sopeuttaa toimintaansa kysyntää vastaavaksi myös synnyttää keskustelua siitä, olisiko valtion syytä tukea jatkossa pysyvällä tavalla kansallista tietotoimistoa.

Karjalaisen pääkirjoitus 4. kesäkuuta4 2019
Arkisto

Rahahautomo

Valokuvausjärjestö Finnfoto kylpee rahassa, jota se ei ole saanut jaettua kuvaajille.

"Politiikan toimittajat puhuvat liian vähän politiikan sisällöistä"

Vuoden journalistin Vappu Kaarenojan mielestä osa politiikan journalismista tuo mieleen urheilusivut.

Jos sössii lehdistönvapauden, voi heittää hyvästit demokratialle

Kansalaisen kannalta on yhdentekevää, lopettaako journalisti työskentelyn ennakkosensuurin vai netissä käydyn vihakampanjan seurauksena, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Maailma muuttuu vihamielisemmäksi toimittajia kohtaan

Suomi nousi tänä vuonna sananvapaustilaston kakkoseksi, mutta entistä harvemmassa massa tilanne on hyvä tai tyydyttävä. Kymmenen viime vuoden aikana työnsä vuoksi on kuollut yli 700 journalistia.

Freelanceriksi jääminen on heittäytymistä epävarmuuteen, jossa nirsous johtaa konkurssiin

Ennen halusin tehdä ensisijassa yhteiskunnallisesti merkittävää ja lukijaa koskettavaa journalismia. Sittemmin on valjennut yrittäjän arjen totuus, kirjoittaa Lauri Rotko.

Antaisit itse paremmat erätaukohaastattelut, Susanna Luikku

Avun toimittaja Susanna Luikku tähtäsi jääkiekkoilijaksi, mutta päätyi urheilutoimittajaksi. Hän suhtautuu kriittisesti otteluiden erätaukohaastatteluihin.

Haaga-Helian journalismiopiskelijat tarkistivat kansainvälisessä projektissa kuusi EU-väitettä. ”Työssä huomasi, miten paljon asiaa muutamaan lauseeseen saattaa sisältyä”, sanoo Emmi Syrjäniemi (oik.), joka oli mukana tarkistamassa Ville Niinistön (vihr.) twiittiä. Vierellä tarkistustyötä ohjannut lehtori Kaarina Järventaus.

Journalismin opiskelijat tarkistivat EU-väitteitä: enemmistö ”sinne päin”

EU-vaaleihin liittyvä projekti muistuttaa toimittajia tarkistamaan siteerausten faktat ja miettimään otsikoista syntyviä vaikutelmia.

Kom till Afrika, här finns plats!

När det gäller den finska marknaden för Afrikanyheter behöver jag sällan konkurrera med någon, skriver Journalistens nya kolumnist Liselott Lindström, Afrikastringer för Yle.

Ei mitään muttia – vai sittenkin pari?

Verbittömiä lauseita, mutta-sanalla alkavia virkkeitä, ja-sanan pois jättäviä listauksia. Kaikkia näkyy journalistisissa teksteissä jatkuvasti. Mutta saako näin tehdä, pohtii Ville Eloranta.

Pk-media, invandringskritik och andra ord

Vad finns inbyggt i begrepp som politisk korrekt (pk), islamisering, patriot eller i en valseger som liknas vid en tsunami, frågar Jeanette Björkqvist.

Hyvä juttu, ei kauppoja

Tuomo Pirttimaan juttukeikka Norjan vuonolle sujui kuin unelma, kunnes tuli aika kartoittaa aiheen virallista puolta.

Toimittaja aikoo erota päätoimittajan vaaliehdokkuuden takia

Sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajan ehdokkuus eduskuntavaaleissa hiertää toimituksen ja johdon välejä.

Nuoret haluavat reunoilta kovettunutta juustosämpylää siinä missä muutkin

Nuorten hupenevaa kiinnostusta ammattiyhdistysliikkeeseen selitetään usein joko sen imago-ongelmalla tai nuorten ideologisilla valinnoilla. Syy on kuitenkin muualla, kirjoittaa liiton opiskelijalähettiläs Martta Kallionpää.

Tervetuloa takaisin

Journalistiliitossa kokeillaan, millaisia tuloksia eronneiden jäsenten takaisin houkutteleminen tuottaa, liiton tiedottaja Manu Haapalainen kirjoittaa.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta