Aina oli aikaa kuunnella

JOURNALISTI
4.5.2018

Heta Saxell, Tomi Sihvo ja Jonna Ahti

Kirjoittajat ovat Eine Kakkosen työtovereita Sanoma Prolta.

Kuolleita: Eine Kakkonen.

Graafinen suunnittelija Eine Kakkonen kuoli 10. helmikuuta Helsingissä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli syntynyt 12. huhtikuuta 1960 ja kotoisin Nurmeksesta.

Kakkonen työskenteli Sanoma Prolla graafisena suunnittelijana. Hän tuli taloon WSOY:n aikana vuonna 2001 ja työskenteli monissa eri tehtävissä, muun muassa markkinoinnin graafikkona ja tuotannossa. Pitkään hän teki myös sisäistä uutislehteä.

Yhteisten asioiden edistäminen oli Kakkoselle tärkeää. Hän osallistui innokkaasti virkistystoimikuntaan ja toimi useamman kauden työsuojeluvaltuutettuna. Toimessaan hän oli aito iloinen itsensä, mutta empaattinen silloin, kun tukea tarvittiin. Hän oli aktiivinen keskustelija, jonka kanssa oli ilo hoitaa ay-asioita.

Kakkosen näki usein vapaa-ajallakin kameran kanssa – etenkin kotikulmilla Käpylässä, jonka paikallislehteä hän avusti. Perhe oli hänelle tärkeä, ja hän puhui äidin ylpeydellä kahdesta aikuisesta tyttärestään.

Eine oli valoisa ja positiivinen kollega, jolla oli aina aikaa kuunnella. Me työtoverit jäämme kaipaamaan sitä sydämen lämpöä, joka hänestä välittyi aina kohdatessa.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta