Aina oli aikaa kuunnella

JOURNALISTI
4.5.2018

Heta Saxell, Tomi Sihvo ja Jonna Ahti

Kirjoittajat ovat Eine Kakkosen työtovereita Sanoma Prolta.

Kuolleita: Eine Kakkonen.

Graafinen suunnittelija Eine Kakkonen kuoli 10. helmikuuta Helsingissä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli syntynyt 12. huhtikuuta 1960 ja kotoisin Nurmeksesta.

Kakkonen työskenteli Sanoma Prolla graafisena suunnittelijana. Hän tuli taloon WSOY:n aikana vuonna 2001 ja työskenteli monissa eri tehtävissä, muun muassa markkinoinnin graafikkona ja tuotannossa. Pitkään hän teki myös sisäistä uutislehteä.

Yhteisten asioiden edistäminen oli Kakkoselle tärkeää. Hän osallistui innokkaasti virkistystoimikuntaan ja toimi useamman kauden työsuojeluvaltuutettuna. Toimessaan hän oli aito iloinen itsensä, mutta empaattinen silloin, kun tukea tarvittiin. Hän oli aktiivinen keskustelija, jonka kanssa oli ilo hoitaa ay-asioita.

Kakkosen näki usein vapaa-ajallakin kameran kanssa – etenkin kotikulmilla Käpylässä, jonka paikallislehteä hän avusti. Perhe oli hänelle tärkeä, ja hän puhui äidin ylpeydellä kahdesta aikuisesta tyttärestään.

Eine oli valoisa ja positiivinen kollega, jolla oli aina aikaa kuunnella. Me työtoverit jäämme kaipaamaan sitä sydämen lämpöä, joka hänestä välittyi aina kohdatessa.8 2019
Arkisto

Freelancereiden tulot kasvavat ja he voivat hyvin, mutta he tekevät vähemmän journalismia

”On välttämätöntä, että liitto saisi jatkossa edustaa freelancereita neuvotteluissa”, kirjoittaa Maria Pettersson.

Suolen toiminta kiinnostaa lukijoita enemmän kuin politiikka, Anu Ubaud

Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja Anu Ubaud on tarkka yöunistaan ja siitä, ettei HS tee sisältömarkkinointiyhteistyötä Kiinan kansantasavallan kanssa.

Putinin trollit hyötyisi kriittisyydestä, mutta on tärkeä, ainutlaatuinen teos

”Kirjalla on kaksi suurta ansiota. Ensimmäinen on se, että Aro paljastaa, miten vaisusti isot yhtiöt kuten Facebook, Twitter ja Google ovat toimineet propagandaa vastaan”, kirjoittaa Anna-Lena Laurén arviossaan Jessikka Aron kirjasta.

Kiire on huumetta, kyvyttömyyttä ja usein oma valinta

”Olisiko sinulla vähemmän syövyttävää kiirettä, jos veisit asiat useammin loppuun saakka ja ottaisit vastuun päätöksistäsi”, kysyy Lauri Rotko.

När skattepengarna blev affärshemlighet

”Bara för att Finland just nu är det tredje minst korrupta landet i världen är vi på inget sätt immuna eller ens vaccinerade”, skiver Mikaela Löv.

Ylen journalismissa pitää näkyä yleisön arki

Poliitikot päättävät Ylen rahoituksesta ja tavoitteista. Näin tavoitteet vaikuttivat tasa-arvosta ja kotitöiden jakautumisesta kertovan jutun syntyyn.

Onko eropaketti hyvä diili? Siitä päättämiseen tarvitaan aikaa ja rauhaa.

Työsuhteiden päättäminen tapahtuu kaavamaisen mekaanisesti, vaikka siinä tilanteessa jos missä kaikkia pitäisi kohdella yksilöinä, kirjoittaa Tuomo Lappalainen

Uusi opiskelijalähettiläs Laura Forsén toivoo liiton puuttuvan palkattomiin harjoitteluihin

Laura Forsén aloitti lokakuun alussa Journalistiliiton opiskelijalähettiläänä. ”Uskon, että voin tuoda mukanani ajattelua 'boksin ulkopuolelta'.”

Jyrsijä ei pysynyt uskollisena latinalle

Ajatus gerbillistä oli sinänsä kaunis, kirjoittaa Ville Eloranta.

”Siellähän te olettekin”

Kuolleita: Uutisjuontaja Kari Toivonen 28. 7. 1942 Helsinki – 28. 9. 2019 Helsinki

Valoisa työkaveri on poissa

Kuolleita: Tapani Hannikainen 23. 3. 1958 Nuijamaa – 28. 9. 2019 Helsinki

”Pirzi” omistautui perheelle ja ystäville

Kuolleita: Toimistosihteeri Pirkko Vuortama 19. 6. 1940 Lappeenranta – 1. 3. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta