Poimuri

JOURNALISTI
4.5.2018


Mediasta sanottua.

Olen aina ajatellut, että Suomessa tarvitaan vahva julkisen palvelun mediatalo ja samanaikaisesti vahva, laadukas kaupallinen media ja kaupallisen median uutistoiminta. Siinä mielessä tarvitsemme tietyllä lailla toisiamme.

Ylen uusi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila Ilta-Sanomissa 18. huhtikuuta

 

Hyppy taloudellisesti kovia kokeneesta – ja uutistoimintaansa ankarasti kutistaneesta – mediatalosta Yleen luo Ylä-Anttilalle paineet sillanrakentajana kaupallisen ja julkisen puolen viestinten välillä.

Kulttuuritoimituksen esimies Katarina Baer Helsingin Sanomissa 18. huhtikuuta

 

Yle on vetänyt jo vuosia kaupallisesta mediasta toimittajia ja keskijohtoa. Nyt vuorossa on selvästi myös jo ylin taso. Jokisen ja Ylä-Anttilan siirtymiset kertovat ehkä siitä, että johtavat journalisti näkevät Ylessä olevan selkeästi paremmat toimintamahdollisuudet kuin kaupallisen median yhtiöissä.

Päätoimittaja Pekka Mervola Keskisuomalaisessa 17. huhtikuuta

 

Nämä nimitykset ovat tietyllä tavalla linjassa. Yleen on palkattu henkilöitä, jotka ovat suhtautuneet vähintäänkin kriittisesti yhtiön toimintaan.

Tampereen yliopiston dosentti, mediatutkija Marko Ala-Fossi Talouselämässä 17. huhtikuuta

 

Viesti Ylen sisälle näistä molemmista valinnoista on se, että Yle keskittyy jatkossa paremmin perusruisleipäänsä eli yleispalveluvelvoitteensa mukaiseen sisältöön sekä laadukkaaseen ja punnittuun uutisjournalismiin jättäen kiistanalaiset kohuskuupit ja digitaalisten alustojen nopeuskisavoitot entistä vähemmälle.

Päätoimittaja Pasi Koivumaa Karjalaisessa 19. huhtikuuta10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta