Säkenöivä keskustelija

JOURNALISTI
2.3.2018

Ari Viuhko, teksti

Kirjoittaja on Antti Tunkkarin ystävä ja työtoveri.

Kuolleita: Antti Tunkkari.

Itä-Hämeen toimittaja ja avustaja Antti Tunkkari kuoli 22. tammikuuta kotonaan Heinolassa. Hän oli syntynyt 6. maaliskuuta 1944 Vetelissä.

Tunkkari aloitti opinnot Tampereen yliopistossa, mutta liukui nopeasti työelämään. Ura alkoi kesätoimittajana Keskipohjanmaassa ja Loviisan Sanomissa. Pari vuotta Tunkkari työskenteli suomalaissiirtolaisten äänitorvessa Ruotsin Suomalaisessa Tukholmassa.

Vuonna 1970 Tunkkari palasi kotiseudulleen perustamaan Perhonjokilaaksoa. Hän oli lehden ensimmäinen päätoimittaja ja siihen aikaan myös ainoa toimittaja.

Sitä seurasivat työt Lestijokiseudussa, Vanajaveden Seudussa ja Ylä-Kainuussa. Vuonna 1982 Tunkkari haki paikkaa Itä-Hämeestä, ja juurtui Heinolaan loppuiäkseen.

Itä-Häme sai Tunkkarista räväkän uutistoimittajan ja innokkaan kulttuurikirjoittajan, joka jatkoi kulttuuriavustajana ja kolumnistina myös jäätyään eläkkeelle 2003. Hän oli myös aktiivinen ammattiyhdistystoimija.

Tunkkarin värikäs persoona tuli tutuksi heinolalaisille. Hän oli säkenöivä keskustelija, joka puolusti vapaamielisyyttä, eikä voinut sietää tyhmyyttä ja tylsyyttä. Elämässä piti olla sopivasti draamaa ja vaihtelua.1 2020
Arkisto

Työnantaja haluaisi sopimisen sijaan sanella, ja sehän ei käy

Meneillään olevat tes-neuvotteluissa näyttää siltä, että työnantaja haluaa yhä enemmän määräysvaltaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Freelancerin vaihtoehdot

Kannattaako freelancerin olla työntekijänä osuuskunnassa, ”kevytyrittäjä” vai kokonaan omillaan? Journalisti vertaili työosuuskuntien ja laskutuspalveluiden hyötyjä oman toiminimen perustamiseen.

Vaihdat mieluummin työpaikkaa kuin vitsejäsi, Markku Mantila

Ilkka-Pohjalaisen uusi päätoimittaja haluaa tehdä journalismia samalla tavalla kuin 1970-luvun heviä.

Politiikan journalismista ei voi siivota pois politiikkaa

”Poliitikot mielellään hämärtävät arvojen tärkeyttä politiikanteossa. Median ei pidä lähteä tällaiseen pelleilyyn mukaan”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Tällainen oli media-alan vuosi 2019

Digi-alv laski, JSN:n puheenjohtaja vaihtui ja postinjakelu oli tapetilla. Uutisraportointia värittivät ”ovilivet”. Kokosimme yhteen media-alan keskeisiä tapahtumia.

Harkkapaikat eivät ole mukana kesätyöhaun aikataulusuosituksessa – pitäisikö niiden olla?

”Harjoittelupaikkojen sisällyttäminen suositukseen selkiyttäisi prosessia, mutta kasvattaisi tammikuun rekrytointisumaa. Kovenisiko kilpailu myös harjoittelupaikoista”, pohtii Laura Forsén kolumnissaan.

Vi och de andra

”Journalistkåren, som jag känner den, är rätt homogen, vi lever våra liv med liknande förutsättningar inom snarlika ramar”, skriver Mikaela Löv.

Terveyskysely: Stressi ja epävarmuus piinavat freelancereita

Terveet elämäntavat eivät ole säästäneet freelancetoimittajia terveyshuolilta. SFJ ja Sydänliitto selvittivät freelancereiden hyvinvointia viime vuoden marras-joulukuussa.

Arkikieli voi tuntua asenteelliselta

”Sanomalehtitekstin vankka kehikko on yleiskieli, josta poikkeaminen pistää silmään”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Dustin Hoffman osaa näytellä

Kulttuuritoimittaja Harri Römpötti pääsi harvinaisen yksityisnäytöksen, kun Dustin Hoffman kieltäytyi lopettamasta haastatteluaikaansa lyhyeen.

Kotimaan kantava voima

Kuolleita: Tuottaja Tuija Tiihonen 23. 12. 1956 Joroinen – 26. 12. 2019 Kirkkonummi

Elämän äänen vahva tallentaja

Kuolleita: Toimittaja Leena Jäppinen 7. 9. 1954 Suonenjoki – 19. 12. 2019 Tampere

”Jos olisin ollut hukassa, minut olisi jo löydetty”

Kuolleita: Toimittaja Ulla-Maija Paalu 4. 7. 1947 Uusikaupunki – 6. 12. 2019 Uusikaupunki.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta