Säkenöivä keskustelija

JOURNALISTI
2.3.2018

Ari Viuhko, teksti

Kirjoittaja on Antti Tunkkarin ystävä ja työtoveri.

Kuolleita: Antti Tunkkari.

Itä-Hämeen toimittaja ja avustaja Antti Tunkkari kuoli 22. tammikuuta kotonaan Heinolassa. Hän oli syntynyt 6. maaliskuuta 1944 Vetelissä.

Tunkkari aloitti opinnot Tampereen yliopistossa, mutta liukui nopeasti työelämään. Ura alkoi kesätoimittajana Keskipohjanmaassa ja Loviisan Sanomissa. Pari vuotta Tunkkari työskenteli suomalaissiirtolaisten äänitorvessa Ruotsin Suomalaisessa Tukholmassa.

Vuonna 1970 Tunkkari palasi kotiseudulleen perustamaan Perhonjokilaaksoa. Hän oli lehden ensimmäinen päätoimittaja ja siihen aikaan myös ainoa toimittaja.

Sitä seurasivat työt Lestijokiseudussa, Vanajaveden Seudussa ja Ylä-Kainuussa. Vuonna 1982 Tunkkari haki paikkaa Itä-Hämeestä, ja juurtui Heinolaan loppuiäkseen.

Itä-Häme sai Tunkkarista räväkän uutistoimittajan ja innokkaan kulttuurikirjoittajan, joka jatkoi kulttuuriavustajana ja kolumnistina myös jäätyään eläkkeelle 2003. Hän oli myös aktiivinen ammattiyhdistystoimija.

Tunkkarin värikäs persoona tuli tutuksi heinolalaisille. Hän oli säkenöivä keskustelija, joka puolusti vapaamielisyyttä, eikä voinut sietää tyhmyyttä ja tylsyyttä. Elämässä piti olla sopivasti draamaa ja vaihtelua.6 2020
Arkisto

Ylen heikentäminen ei ratkaise kaupallisen median ongelmia

Kaupallista mediaa ei tueta toiveilla euroista vaan ihan oikeilla euroilla, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, päättäjille ei voi antaa työrauhaa

”Kotona pelkäävälle ihmiselle toimittajasta tulee kirjaimellisesti elintärkeä. Tappavan pandemian aikana kysymykset ovat perimmäisiä”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Suunnittelet kolumnin kirjoittamista, Tomi Einonen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja keskustelee alaistensa kanssa, kun haluaa saada yhteiskunnalliset näkemyksensä esille.

Verkosta tuli suomalaisten tärkein uutislähde

Sanomalehtien verkkosivut ohittivat televisiolähetykset suomalaisten ykkösuutislähteenä. Verkkouutiset luetaan aiempaa useammin älypuhelimella, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Oletko käynyt Terveydenvoinnin laitoksella?

”Yhdysrakenteet vaikuttavat joskus leviävän paikkoihin, joissa alkaa tuntua, ettei kirjoittaja enää lainkaan tiedä sääntöjen perusteita”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vad väljer just du bort från historien?

”Låt den där ena reportern göra en lite större grej på sin idé, trots att det inte direkt har att göra med pandemin. Historien tackar”, skriver Liselott Lindström.

Black isolla B:llä

”Keskustelu epätasa-arvosta ja rasismista on kuumentunut monissa amerikkalaistoimituksissa”, kirjoittaa Juha Rekola.

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Uutismies ja kupletisti

Kuolleita: Toimittaja Janne Linnovaara 15. 6. 1970 Jämsänkoski – 28. 5. 2020 Helsinki

Porilainen monilla mausteilla

Kuolleita: Toimittaja Juha-Pekka Lammi 28. 8. 1953 Pori – 13. 4. 2020 Tampere

Asiantunteva toimittaja tallensi piano- ja urkumusiikkia

Kuolleita: Musiikkitoimittaja Leena Santalahti 21. 2. 1943 Heinola – 23. 5. 2020 Espoo

Energinen kirjallisuuden kääntäjä

Kuolleita: Suomentaja Tarja Roinila 27. 1. 1964 Jyväskylä – 19. 5. 2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta