Yhdistykset

JOURNALISTI
2.3.2018


Journalistiliiton jäsenyhdistykset tiedottavat.

Satakunnan Journalistien vuosikokous on Vanhan Rauman Osteria da Filippossa lauantaina 10.3. klo 17. Jaossa Sata-Tonni. Puhujana liiton puheenjohtaja Hanne Aho. Ilmoittautumiset sihteeri@satakunnanjournalistit.fi.

 

Keski-Suomen Journalistien vuosikokous on torstaina 15.3. klo 18.30 hotelli Albassa Jyväskylässä. Käsitellään sääntömääräiset asiat ja kerrotaan tulevista tapahtumista. Yhdistys tarjoaa iltapalan ja juotavaa. Ilmoittautumiset 12.3. mennessä sihteeri@ksjournalistit.fi tai soittamalla tai tekstaamalla asiamies Hannu Tuoviselle 040 706 6071.

 

Hämeen-Uudenmaan Journalistien vuosikokous on Riihimäellä Asema X:ssä 17.3. klo 13. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään SJL:n valtuuston jäsenen ja varaedustajien valinta.

 

Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen vuosikokous on 17.3. klo 12 Imatralla Neitsytniemen kartanossa. Ilmoittautumiset 12.3. mennessä yhdistyksen sihteerille: jarmo.hamalainen24@outlook.com tai 040 734 2878.

 

Turun Journalistiyhdistyksen kevätkokous on 24.3. klo 10.30 Uudessakaupungissa Gasthaus Pookissa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi valitaan edustajat SJL:n valtuustoon. Ruokailu ja opastettu Ukin kaupunkikierros. Turusta bussikuljetus. Ilmoittautumiset: www.turunjournalistit.fi 19.3. mennessä.

 

RTTL:n kevätedustajakokous. Radio- ja televisiotoimittajien liiton sääntömääräinen kevätedustajakokous 2018 on 18.4. klo 17.30 RTI-talon auditoriossa, Uutiskatu 2, Helsinki. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat.

 

Helsingin Seudun Journalistien vuosikokous 21.4. klo 18 Helsingissä, Sokos Hotel Presidentissä, Eteläinen Rautatienkatu 4. Käsittelyssä sääntöjen § 23 edellyttämät asiat ja Aikakauslehdentoimittajain Säätiön hallituksen täydennysvaali ja tilintarkastajien valinta. Ilmoittaudu 5.3. mennessä www.hsj.fi tai puh. 050 518 3353.4 2021
Arkisto

Merja Ylä-Anttila pitää Yle-lain uudistusta tarpeettomana, mutta välttelee kommentoimasta sitä julkisesti

Merja Ylä-Anttila tuli Ylen toimitusjohtajaksi vuonna 2018. Hän on sen jälkeen ehtinyt uudistaa Ylen organisaation, jättää kädenjälkensä Ylen strategiaan ja tutustua hieman uusiin kollegoihinsa kahvittelemalla noin neljänsadan yleläisen kanssa.

Median ammattilaisen on tiedettävä, kenen ideologiaa edistää

Tiedotusvälineen pitää saada itse valita, mitä sanoja ja käsitteitä käyttää. On kuitenkin tiedettävä, mistä käsitteet ovat peräisin ja kenen ideologiaa ne pönkittävät, kirjoittaa päätoimittaja Maria Pettersson.

Väkivalta varjostaa ja mustasukkaisuus piinaa – miksi otsikoissa raiskaukset vain tapahtuvat, kysyy toimittaja Sara Harju

Sukupuolittuneessa ja seksuaalisessa väkivallassa tekijä usein ohitetaan käyttämällä passiivia ikään kuin väkivalta olisi hallitsematon voima, jota vastaan ei voi pyristellä.

Toimittajana saat kätevästi näkyvyyttä sometilillesi ja laukkumallistollesi, Jenni Alexandrova

Radiotoimittaja Jenni Alexandrova kirjoittaa blogissaan viineistä ja ihmettelee, miksi Alko ei ole lähettänyt hänelle lahjaviinejä.

Liian pitkälle menevä tasa-arvo on hyvä tarina, mutta harvoin totta

Tällaisessa ilmapiirissä ei ole suuri ihme, että maan suurin sanomalehti alkaa nähdä kaiken paitsi luonnontieteellisen tutkimuksen luisuvan tieteellisyydestä kohti silkkaa ”intersektionaalista ideologiaa”, kirjoittaa Janne Zareff.

Näin Journalistiliitto toimii

Satavuotiaalla Journalistiliitolla on toimisto Helsingin Hakaniemessä, mutta jäseniä ympäri maan. Mitä tekevät liiton toimitusosastot, paikallisyhdistykset, valtuusto, hallitus ja toimisto?

Kuusi vuotta sitten freelancerit petettiin. Nyt lainsäätäjät voivat turvata luovan työn tekijöiden elannon.

Luovan työn tekijöiden kohtuulliset korvaukset voitaisiin varmistaa, kun EU-pykäliä tuodaan kotimaiseen tekijänoikeuslainsäädäntöön, kirjoittaa Sanna Nikula.

Uudet puolueet eivät sopeutuneet kirjoitusohjeeseen

”Moni uusi puolueennimi oli rakenteeltaan erilainen kuin vanhat, joten niiden erisnimisyyden häivyttäminen alkukirjaintempulla tuntui oudolta robotiikalta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Den ensidiga bevakningen av rikspolitiken

Att den åländska riksdagsledamoten är den mest frekvent intervjuade rikspolitikern i de åländska medierna är varken konstigt eller fel, det är avsaknaden av andra röster som är det, skriver Felicia Bredenberg.

Kun hätä on suurin, on kollega lähellä

Juuri kun Radio Novan uutiset olivat alkamassa, ankkuri Jussi Karhunen tunsi muljahduksen mahassaan.

Totuuden tyyni tulkki on poissa

Toimittaja Jorma Lehto 2. 3. 1947 Seinäjoki – 25. 3. 2021 Mustasaari

”Alla finlandssvenska medier är dåliga på något sätt”

Vårens näst sista Mediespråkswebbinarium kräver självironi och god humor. Den 23 april ger sig komikern Alfred Backa nämligen på den finlandssvenska journalistiken i en roast där alla får sig kring öronen.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta