Poimuri

JOURNALISTI
2.3.2018


Mediasta sanottua.

Viestinnän, tarinankerronnan ja journalismin asiantuntemusta voi käyttää monenlaisissa tehtävissä, eikä pelkästään journalistisissa tehtävissä. On paljon ihmisiä, jotka työskentelevät jatkuvasti aidan molemmilla puolilla ja pitävät itse huolen hygieniasta. Näin se on ollut minusta jo pidempään.

Milttonin ansaitusta mediasta vastaavaksi johtajaksi nimitetty toimittaja Ville Blåfield Markkinointi & Mainonnassa 16. helmikuuta

 

Samaan aikaan, kun journalismi muuttuu yhtä tarinallisemmaksi, hakevat sisältömarkkinointi ja natiivimainonta muotoaan journalismista. Kun uutiset kertovat tarinoita, puetaan mainos puolestaan uutisen tai jutun formaattiin. Aiemmin selkeärajaiset uutiset ja mainokset lähestyvät muodoltaan toisiaan.

Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi ProComin Viestijät-blogissa 16. helmikuuta

 

Ankeimmillaan viesti on silloin, kun viestijä laittaa viestin saatesanoilla ”tiedotteemme liitteenä”. Ei sanaakaan siitä, mitä asiaa tiedote edes koskee. Usein se jää siihen, en ehdi paneutua asiaan enempää. Tutkivan journalismin varaan johonkin muuhun kuin tiedotteiden salakoodin selvittämiseen.

Talouselämän ja Kauppalehden uutispäällikkö Tarja Kuittinen Markkinointi & Mainonnassa 21. helmikuuta

 

Vaimoni päätti lähteä kodistamme samana yönä tammikuussa 1991, kun Neuvostoliiton erikoisjoukot hyökkäsivät Riiassa sisäministeriöön. Vietin työpäivät ja lomanikin hajoavassa Neuvostoliitossa ja murtuvassa itäblokissa. Olin niin kiinnostunut. Ei tietenkään olisi kannattanut tuhota perhettä. Journalismin vietti on kuitenkin niin voimakas, että tekisin samat typeryydet uudestaan.

Toimittaja Heikki Haapavaara Kauppalehdessä 23. helmikuuta10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta