Poimuri

Mediasta sanottua.

Viestinnän, tarinankerronnan ja journalismin asiantuntemusta voi käyttää monenlaisissa tehtävissä, eikä pelkästään journalistisissa tehtävissä. On paljon ihmisiä, jotka työskentelevät jatkuvasti aidan molemmilla puolilla ja pitävät itse huolen hygieniasta. Näin se on ollut minusta jo pidempään.

Milttonin ansaitusta mediasta vastaavaksi johtajaksi nimitetty toimittaja Ville Blåfield Markkinointi & Mainonnassa 16. helmikuuta

 

Samaan aikaan, kun journalismi muuttuu yhtä tarinallisemmaksi, hakevat sisältömarkkinointi ja natiivimainonta muotoaan journalismista. Kun uutiset kertovat tarinoita, puetaan mainos puolestaan uutisen tai jutun formaattiin. Aiemmin selkeärajaiset uutiset ja mainokset lähestyvät muodoltaan toisiaan.

Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi ProComin Viestijät-blogissa 16. helmikuuta

 

Ankeimmillaan viesti on silloin, kun viestijä laittaa viestin saatesanoilla ”tiedotteemme liitteenä”. Ei sanaakaan siitä, mitä asiaa tiedote edes koskee. Usein se jää siihen, en ehdi paneutua asiaan enempää. Tutkivan journalismin varaan johonkin muuhun kuin tiedotteiden salakoodin selvittämiseen.

Talouselämän ja Kauppalehden uutispäällikkö Tarja Kuittinen Markkinointi & Mainonnassa 21. helmikuuta

 

Vaimoni päätti lähteä kodistamme samana yönä tammikuussa 1991, kun Neuvostoliiton erikoisjoukot hyökkäsivät Riiassa sisäministeriöön. Vietin työpäivät ja lomanikin hajoavassa Neuvostoliitossa ja murtuvassa itäblokissa. Olin niin kiinnostunut. Ei tietenkään olisi kannattanut tuhota perhettä. Journalismin vietti on kuitenkin niin voimakas, että tekisin samat typeryydet uudestaan.

Toimittaja Heikki Haapavaara Kauppalehdessä 23. helmikuuta

2.3.2018


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta