Otavamedia jatkaa yt-kierrosta ensi vuonna

JOURNALISTI
21.12.2018

Nina Erho, teksti

Otavamedia aloittaa yt-neuvottelut kuvaryhmässään 2. tammikuuta 2019. Yt-neuvotteluja on viime viikkona päättynyt Otavamediassa, Sanoma Media Finlandissa, Aamulehdessä ja A-lehdissä.

Otavamedia aloittaa yt-neuvottelut kuvaryhmässään 2. tammikuuta 2019. Työnantajan ilmoittama vähennystarve on enintään yhdeksän työntekijää.

Yhtiön Suomen Kuvalehti -lehtiperheen yt-neuvottelujen seuraukset eivät olleet lehden painoon mennessä tiedossa.

Niitä edeltäneiden Anna-perheen neuvottelujen päätteeksi työt loppuivat neljältä, yksi osa-aikaistettiin ja yksi siirrettiin muihin tehtäviin.

Yhtiö on tänä vuonna käynyt yt-neuvottelut kaikissa viidessä mediaperheessään.

Viime viikkoina yt-neuvotteluja on päättynyt myös Sanoma Media Finlandissa, A-lehdissä ja Aamulehdessä.

Sanoman aikakauslehtipuolella päättyi vajaat 20 journalistista työtehtävää. Helsingin Sanomien design- ja HSTV-osastojen toimituksellisesta henkilöstöstä irtisanottiin kolme ja neljälle tarjottiin uutta tehtävää.

A-lehtien asumisen toimituksessa loppui kahdeksan työsuhdetta. Kaksi irtisanottiin ja kuusi sai lähtöpaketin. Lisäksi yhden tehtävänkuva muuttui.

Aamulehti vähensi toimituksesta yksitoista työntekijää. Journalistiliitto sai joulukuussa välimiesoikeudessa 2 500 euron sakot liittyen Aamulehden toimituksen ulosmarssiin, joka oli mielenilmaus työnantajan ilmoittamia henkilöstövähennyksiä vastaan.

Sakot tulivat työrauhaan kohdistuvan valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Pirkanmaan Journalistit sai 1 000 euron sakon työrauhavelvollisuuden rikkomisesta.

Sakot maksetaan hyvityssakkona media-alan työnantajajärjestölle Medialiitolle. Lisäksi Journalistiliitto ja Pirkanmaan Journalistit velvoitettiin korvaamaan Medialiiton oikeudenkäyntikulut ja välimiesoikeuden palkkiot, yhteensä 3 300 euroa.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta