Jäimme Kaisulle velkaa

JOURNALISTI
19.10.2018

Kari Karemo, Sirpa Heikkinen, Esko Aho ja Eeva Kauppinen

Kirjoittajat ovat Kaisu Mikkolan pitkäaikaisia työtovereita Kalevan kulttuuritoimituksesta

Kuolleita: Kaisu Mikkola.

Kulttuuritoimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Kaisu Mikkola kuoli 30. syyskuuta Oulussa, missä hän oli syntynyt 5. maaliskuuta 1942.

Rakkaasta esimiehestämme ja työtoveristamme pitäisi piirtää monta erilaista kuvaa, jotta hänen ominaislaatunsa toimittajana ja ihmisenä pääsisi oikeuksiinsa. Kulttuuripersoona Kaisu tietysti oli, jos kuka. Hän heittäytyi mukaan mitä hulluimpiin projekteihin eikä pelännyt ottaa kantaa, kun näki siihen aihetta.

Kaisulla oli taito kannustaa, yhtälailla opastaa vielä eläkkeelle jäämisensä jälkeenkin. Hän hallitsi julkisuuspelit ja teki urallaan paljon näyttäviä maaleja. Mistä ”Vanha rouva” kiinnostui, siitä tuli tapaus, ja ellei tullut, hän painoi päälle niin kauan, että tuli.

Nuoret kollegat muistavat Kaisusta pehmeitä, mukavia juttuja. Hän oli hyvin ajassa mukana ja tiesi kertoa henkilökohtaisia muistoja asioista ja tapahtumista, joista muut olivat vain lukeneet. Monet meistä hän asetti ruotuun vaikka huikkaamalla kesken kiireen, että ”tilaatko minulle taksin”. Emme panneet pahaksemme, sillä tunsimme esimiehemme.

Muutama viikko ennen pois-menoaan hän kertoi puhelimessa vihdoin tehneensä henkisesti tilit Kalevan kanssa selviksi. Ei se ihan niin mennyt. Me kaikki jäimme Kaisulle velkaa.4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta