Eteenpäin katsova realisti

JOURNALISTI
28.9.2018

Heikki Piskonen,
Ahjon entinen päätoimittaja ja
Leena Seretin,
Freelancer-toimittaja ja Ahjon avustaja

Kuolleita: Liisa Alastalo-Löppönen

Ahjon toimitussihteerinä pitkän työuran tehnyt Liisa Alastalo-Löppönen kuoli 19. 8.Helsingissä. Hän oli syntynyt 3. 6. 1949 Sippolassa.

Alastalo-Löppönen työskenteli Metallityöväen liiton Ahjo-lehdessä toimittajan, toimituspäällikön ja toimitussihteerin tehtävissä vuodesta 1979 eläkkeelle siirtymiseensä saakka vuonna 2009. Toimittajaura alkoi 1972 Valkeakosken Sanomissa. Ennen Ahjoa hän oli Suomen Sosialidemokraatin eduskuntatoimittajana.

Hän oli eteenpäin katsova realisti. Lehdistön ja viestinnän monissa murroksissa hän muistutti innokkaimpia ideoijia resursseista. Hän oli voimia kokoava, positiivinen ja näkemyksiä sovitteleva.

Odotukset tarjotulle jutulle olivat tarkkoja, mutta luovuudelle jäi sijaa. Hän luotti kollegoihinsa, mutta ei epäröinyt tarttua jutun puutteisiin.

Hän oli erittäin kiinnostunut yhteiskunnan kehityksestä, työelämän murroksesta ja ihmisten pärjäämisestä. Hän pohdiskeli asioita ja yritti löytää reitin ratkaista ongelmia.

Liisa puolusti oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Hänessä eli myös feministi. Lukijoista naisia oli viidennes, heille hän halusi antaa äänen.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta