Poimuri

Mediasta sanottua.

Koen, että Ylen rooli yhteiskunnassa on tärkeämpi kuin oma roolini Ylessä. Pyrkimykseni johtaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusta vastuullisen journalismin tiellä on ollut epäilyksen alla. Toivon, että tämä päätöksemme palauttaa Yleen työrauhan.

Tehtävänsä jättänyt Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen yhtiön verkkosivuilla 29. toukokuuta

 

Täällä tarvitaan selkeää ja vahvaakin johtajaa, mutta ei tietenkään sellaista, joka puuttuu joka asiaan. Sitä ei Jääskeläinenkään tehnyt, vaikka hänen maineensa sellainen alkaa olla.

Ylen pääluottamusmies Jyrki Saarikoski MTV:n verkkosivuilla 29. toukokuuta

 

Yksi ihminen ei voi luoda sitä [työrauhaa]. Se täytyy rakentaa yhdessä. Uskon vahvasti keskusteluun ja vuorovaikutukseen. Sitä kautta lähdemme miettimään, mikä täällä toimii, mikä ei. Onko sellaisia kohtia, joita pitäisi jotenkin muuttaa.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vt. vastaava päätoimittaja Marit af Björkesten Ylen verkkosivuilla 1. kesäkuuta

 

Kaikki ongelmat olisivat helppoja, jos ne kaikkoaisivat yhtä ihmistä vaihtamalla. Eniten koko kohu kertoo johtamisongelmista ja alaistaitojen puutteesta: tähtien johtaminen ei ole helppoa varmaankaan missään organisaatiossa, ei edes Ylessä.

Päätoimittaja Satu Takala Ilkassa 4. kesäkuuta

 

Päätoimittajalla pitää olla jatkossakin viimeisen sanan valta. Pelkkä muodollinen asema ei kuitenkaan takaa sitä, että tehdään oikeita asioita. Hyvään journalistiseen johtamiseen kuuluu myös uskalias, keskusteleva ja perusteita kyselevä toimituskulttuuri.

Päätoimittaja Antero Mukka Helsingin Sanomissa 29. toukokuuta

16.6.2017
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta