Aatos avaa pelin kuunnelmalla

JOURNALISTI
26.5.2017

Marja Honkonen, teksti
Jorma Marstio/Otavamedia, kuva

Podcast-palvelu Aatoksen pilotti on tarkoitus avata elokuussa. Nyt Aatos etsii testikäyttäjiä, ja kesäkuussa on kuuntelijatilaisuus Jyväskylässä.

Kotimaisella podcast-kentällä on kuhissut jo tovin tavalla, joka lupailee niiden juurtuvan journalismin lajina viimein myös Suomeen. Podcastit eivät ole enää vain harrastelua tai radio-ohjelmien sivutuote, vaan muutamille tekijöille aitoa liiketoimintaa.

Kunnianhimoisin tavoittein kentälle tähtää myös podcast-palvelu Aatos, jonka pilotti on tarkoitus avata suurelle yleisölle elokuussa. Nyt se etsii testikäyttäjiä, joiden kuultavaksi on tulossa kirjailija Johannes Ekholmin kuunnelma sekä kolme muuta minisarjaa.

Kesäkuun alussa Aatos järjestää myös kuuntelijatilaisuuden Jyväskylässä.

Aatoksen tähtäimessä on olla korkeatasoisten podcastien tuotantoyhtiö ja jakelupalvelu – ”audion HBO”, kuten yksi perustajista, toimittaja Emmi Skytén kiteyttää. Se on palkittu aiemmalla Verner-nimellään muun muassa Mediainnovaatiokilpailussa 10 000 eurolla sekä Googlen Digital News Initiativen 50 000 euron apurahalla.

Uuden palvelun menestystä on vielä hankala ennustaa, kun Suomen toistaiseksi pienille podcast-markkinoille pyrkii jakelijaksi myös isoja toimijoita, kuten Spotify. Aatos on altavastaaja, mutta mielenkiintoinen avaus, jonka kulkua kannattaa seurata.

Lisätiedot: Facebook.com/aatospodcast

OIKAISU 31.5. - Jutussa mainitussa lisätiedossa Aatoksen kotisivuista oli  väärä osoite. Oikea osoite on facebook.com/aatospodcast.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta