Poimuri

Mediasta sanottua.

Yle sai jo Suomessa Julkisen sanan neuvostolta JSN:ltä langettavan päätöksen taipumisestaan ja pääministeri Sipilä poikkeukselliset nuhteet harjoittamastaan painostuksesta. Median itsesääntelyelin siis Suomessa toimi, mitä ei monessa maailman maassa olisi vastaavalla tavalla tapahtunut. Se on kunniaksi lehdistön- ja sananvapaudellemme, jotka pääministeri Sipilän aiheuttamasta tahrasta huolimatta ovat yhä kansainvälisesti huippuluokkaa.

Päätoimittaja Markku Huusko Uudessa Suomessa 19. huhtikuuta

 

Jos maailmanluokan uutiseksi nousee tilanne, jossa pääministeri painostaa toimittajaa, maamme vertautuu väkisinkin sellaisten maiden viiteryhmään, jossa emme kyllä haluaisi missään nimessä olla.

Toimittaja Juha Lehtinen Aamulehdessä 26. huhtikuuta

 

Silloin kun tulee virheitä, minä myönnän virheeni ja teen korjaavia toimenpiteitä. Tässä tapauksessa virheen korjaamisen mekanismi on se, että joulukuun alusta asti en ole ollut yhteydessä toimituksiin. Tämä pitää vaalikauden loppuun saakka.

Pääministeri Juha Sipilä Etelä-Suomen Sanomissa 26. huhtikuuta

 

Vaikka Sipilä-gate kasvoikin turhan suuriin mittoihin, lehdistönvapaus ei romahtanut eikä syytä panikointiin ole. Vaikka Norja ja Ruotsi ovatkin edellä, Tanska ja Islanti ovat yhä takana.

Savon Sanomien pääkirjoitus 28. huhtikuuta

 

Täysin ongelmaton ei meidänkään vapautemme silti ole. Syystä tai toisesta Suomen saamat lukuisat sananvapaustuomiot Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa eivät ykkösasemaa horjuttaneet, mutta niistä ei olekaan pidetty samanlaista meteliä kuin Sipilän sähköposteista.

Vapaa toimittaja, yrittäjä Pasi Kivioja Suomen Kuvalehdessä 27. huhtikuuta

5.5.2017


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta