Luottopari

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen ovat juontaneet Radio Suomipopin Popstudioohjelmaa syksystä 2014. Alexandrova toimi aiemmin ohjelman tuottajana.

Alexandrova, 36, työskentelee myös tv-juontajana. Aiemmin hän on työskennellyt Radio Rockin juontajana ja Nelosen uutisten toimittajana. Koulutukseltaan Alexandrova on medianomi.

Kuronen, 43, työskentelee myös tv-juontajana ja ääninäyttelijänä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa juontajana Radio Aallossa ja Radio Auran Aalloissa. Kuronen opiskeli alalle Uudenkaupungin kansalaisopistossa.

JOURNALISTI
3.3.2017

Marja Honkonen, teksti
Teemu Kuusimurto, kuva

Radiojuontajana on työkaverin iholla aivan toisella tapaa kuin toimistotyössä, sanovat Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen.

Jenni Alexandrovan ja Sami Kurosen työpäivät alkavat yleensä aina samalla tavalla: läppäri auki, kahvikoneesta kuppi kahvia ja sitten nopeasti juorut. Radio Suomipopin iltapäiväohjelman Popstudion juontajat jakavat avoimesti yksityiselämän ilot ja surut.

He työskentelevät kahdeksan tunnin työpäivänsä niin tiiviisti yhdessä, että ovat vitsailleet samanlaisten tuulipukujen hankkimisesta.

”Enemmän me olemme yhdessä kuin omien kumppaneidemme kanssa”, Kuronen toteaa.

Juontajaparina on työkaverin ”iholla” toisella tavalla kuin toimistoduunissa. Suorassa lähetyksessä on pystyttävä lukemaan toista sanattomasti, tunnettava tämän hyvät ja huonot puolet, ajatukset, rytmi ja se, kuinka pitkälle voi piikittelyssä mennä.

Alexandrova ja Kuronen ovat studioon mennessään sopineet yhdessä aiheista, mutta eivät vuorosanoista. Kun keskustelu vie odottamattomaan suuntaan, on vain luotettava, että maaliin päästään yhdessä.

Alexandrova rakastaa spontaa-niutta. Peruslähetystä hän ei tekisi mielellään koskaan.

”On ihanaa, jos toinen itkee, nauraa tai raivostuu. Silloin ollaan onnistuttu.”

 

Alexandrova ja Kuronen ovat juontaneet Popstudiota yhdessä syksystä 2014.

Viime syyskuussa he joutuivat tiukkaan tilanteeseen, kun mäkilegenda Matti Nykänen saapui suoraan lähetykseen haasteltavaksi myöhässä ja tukevassa humalassa. Juontajat keskeyttivät haastattelun liian myöhään, ja JSN antoi langettavan.

Jälkikäteen heitä harmittivat sekä omat virheet että Nykäsen käytös. JSN:n päätöstä he pitävät oikeana. Oli selvää, että haastattelu olisi pitänyt panna poikki paljon aiemmin, mutta oikean ratkaisun tekemiseen meni hetki.

”Kun tilanne tulee yllättäen, ainoastaan epäihminen voi toimia robottimaisesti heti oikein”, sanoo Alexandrova.

Välillä työ on tervanjuontia. Työparista molemmat kuitenkin ovat harvoin samana päivänä ”jäässä”. Silloin on onni voida sanoa ”sori, tänään ei vain lähde”, Kuronen ja Alexandrova sanovat.

Alexandrovan mukaan Kurosen vahvuus on pitkän kokemuksen tuoma taito. Halutessaan tämä voisi tehdä lähetyksen ilman yhtäkään virhettä.

Alexandrovalta Kuronen taas on oppinut heittäytymistä.

”Sami on aina näyttänyt rokkistaralta, mutta nyt sen sisällä oleva rebel tulee esille. Aiemmin se oli rokkistaran kaapuun puettu insinöörimäinen suorittaja. Kaikella rakkaudella”, Alexandrova sanoo.

 

Viime vuonna työparilla oli paljon omia kiireitä. Kuronen kuvasi Temptation Island Suomi -sarjan toista kautta, Alexandrova muun muassa uutta Kummalliset kammot -sarjaa.

Useiden töiden yhdistäminen ruuhkavuosiarkeen on uuvuttavaa. Silti radiojuontaminen ja tv-keikat tukevat toisiaan.

”Televisiojulkisuus muokkaa meidän henkilöbrändimme. Enemmän siinä on plussia kuin miinuksia”, Kuronen arvioi.

Kumpikaan ei ole loikkaamassa Popstudiosta muualle, ainakaan vielä. Alexandrovan mukaan radiotyössä menee vuosi kaksi paitsi saada juontajaparin dynamiikka kohdalleen myös rakentaa luottamus kuulijoihin.

”Toivottavasti on vielä vuosia jäljellä. Tämä on pirun hauskaa työtä.”

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen ovat juontaneet Radio Suomipopin Popstudioohjelmaa syksystä 2014. Alexandrova toimi aiemmin ohjelman tuottajana.

Alexandrova, 36, työskentelee myös tv-juontajana. Aiemmin hän on työskennellyt Radio Rockin juontajana ja Nelosen uutisten toimittajana. Koulutukseltaan Alexandrova on medianomi.

Kuronen, 43, työskentelee myös tv-juontajana ja ääninäyttelijänä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa juontajana Radio Aallossa ja Radio Auran Aalloissa. Kuronen opiskeli alalle Uudenkaupungin kansalaisopistossa.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta