Yhdistykset

JOURNALISTI
3.3.2017


Journalistiliiton jäsenyhdistykset tiedottavat.

Keski-Suomen Journalistit

Keski-Suomen Journalistien vuosikokous 9. maaliskuuta kello 18 Jyväskylässä hotelli Albassa, Ahlmaninkatu 4. Vuosikokousasioiden lisäksi keskustellaan Kotaniemen kesäpaikasta. Ilmoittaudu 2.3. mennessä: sihteeri@ksjournalistit.fi tai 040 706 6071.

 

Turun Journalistiyhdistys

Turun Journalistiyhdistyksen kevätkokous on 18. maaliskuuta kello 11.30 Paraisilla hotelli Kalkstrandissa. Kokoontuminen kello 10.30 Art Bank-galleriassa, Kauppiaskatu 4, Parainen. Ilmoittaudu osoitteessa turunjournalistit.fi.

 

Etelä-Pohjanmaan sanomalehtimiehet

Etelä-Pohjanmaan sanomalehtimiesten vuosikokous on 19. maaliskuuta Vaasassa Åbo Akademin Academillissa, Rantakatu 2. Puhujina Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén ja lehtikuvaaja-bloggaaja Veera Korhonen. llmoittaudu kello 12 alkavalle lounaalle 9.3. mennessä: epsysihteeri@gmail.com tai 040 1890290.

 

Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistys

Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen vuosikokous on 25. maaliskuuta kello 12 Lappeenrannan Kasinolla. Ruokailun ja kuljetusten järjestämiseksi ilmoittaudu 21.3. mennessä: jarmo.hamalainen24@outlook.com tai 040 734 2878.

 

Radio- ja televisiotoimittajien liitto

Radio- ja televisiotoimittajien liiton RTTL:n sääntömääräinen kevätedustajakokous on 5. huhtikuuta kello 17.30 Helsingissä RTI-talon auditoriossa, Uutiskatu 2.

 

Suomen freelance-journalistit

Suomen freelance-journalistien SFJ:n sääntömääräinen vuosikokous on lauantaina 8. huhtikuuta kello 15 Helsingissä Villa Kivessä, Linnunlauluntie 7. Lisätietoa kokouspäivän muusta ohjelmasta, matkakulujen korvaamisesta sekä ilmoittautuminen ruokailuun osoitteessa freet.fi.

 

Sosiaalitoimittajat

Sosiaalitoimittajien vuosikokous 8. maaliskuuta klo 17.00 Bar Pullmanin kabinettitilassa, Helsingin Rautatieaseman 2. krs. Metalliliiton tutkimuspäällikkö Anu Hanna-Anttila alustaa luokkajärjestyksestä 2000-luvun alun Suomessa. Ilmoittaudu viimeistään 5.3.: juha.u.saarinen@welho.com.

 

Lähetä julkaistavaksi tarkoitettu kokoustieto osoitteeseen: journalisti@journalistiliitto.fi4 2021
Arkisto

Merja Ylä-Anttila pitää Yle-lain uudistusta tarpeettomana, mutta välttelee kommentoimasta sitä julkisesti

Merja Ylä-Anttila tuli Ylen toimitusjohtajaksi vuonna 2018. Hän on sen jälkeen ehtinyt uudistaa Ylen organisaation, jättää kädenjälkensä Ylen strategiaan ja tutustua hieman uusiin kollegoihinsa kahvittelemalla noin neljänsadan yleläisen kanssa.

Median ammattilaisen on tiedettävä, kenen ideologiaa edistää

Tiedotusvälineen pitää saada itse valita, mitä sanoja ja käsitteitä käyttää. On kuitenkin tiedettävä, mistä käsitteet ovat peräisin ja kenen ideologiaa ne pönkittävät, kirjoittaa päätoimittaja Maria Pettersson.

Väkivalta varjostaa ja mustasukkaisuus piinaa – miksi otsikoissa raiskaukset vain tapahtuvat, kysyy toimittaja Sara Harju

Sukupuolittuneessa ja seksuaalisessa väkivallassa tekijä usein ohitetaan käyttämällä passiivia ikään kuin väkivalta olisi hallitsematon voima, jota vastaan ei voi pyristellä.

Toimittajana saat kätevästi näkyvyyttä sometilillesi ja laukkumallistollesi, Jenni Alexandrova

Radiotoimittaja Jenni Alexandrova kirjoittaa blogissaan viineistä ja ihmettelee, miksi Alko ei ole lähettänyt hänelle lahjaviinejä.

Liian pitkälle menevä tasa-arvo on hyvä tarina, mutta harvoin totta

Tällaisessa ilmapiirissä ei ole suuri ihme, että maan suurin sanomalehti alkaa nähdä kaiken paitsi luonnontieteellisen tutkimuksen luisuvan tieteellisyydestä kohti silkkaa ”intersektionaalista ideologiaa”, kirjoittaa Janne Zareff.

Näin Journalistiliitto toimii

Satavuotiaalla Journalistiliitolla on toimisto Helsingin Hakaniemessä, mutta jäseniä ympäri maan. Mitä tekevät liiton toimitusosastot, paikallisyhdistykset, valtuusto, hallitus ja toimisto?

Kuusi vuotta sitten freelancerit petettiin. Nyt lainsäätäjät voivat turvata luovan työn tekijöiden elannon.

Luovan työn tekijöiden kohtuulliset korvaukset voitaisiin varmistaa, kun EU-pykäliä tuodaan kotimaiseen tekijänoikeuslainsäädäntöön, kirjoittaa Sanna Nikula.

Uudet puolueet eivät sopeutuneet kirjoitusohjeeseen

”Moni uusi puolueennimi oli rakenteeltaan erilainen kuin vanhat, joten niiden erisnimisyyden häivyttäminen alkukirjaintempulla tuntui oudolta robotiikalta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Den ensidiga bevakningen av rikspolitiken

Att den åländska riksdagsledamoten är den mest frekvent intervjuade rikspolitikern i de åländska medierna är varken konstigt eller fel, det är avsaknaden av andra röster som är det, skriver Felicia Bredenberg.

Kun hätä on suurin, on kollega lähellä

Juuri kun Radio Novan uutiset olivat alkamassa, ankkuri Jussi Karhunen tunsi muljahduksen mahassaan.

Totuuden tyyni tulkki on poissa

Toimittaja Jorma Lehto 2. 3. 1947 Seinäjoki – 25. 3. 2021 Mustasaari

”Alla finlandssvenska medier är dåliga på något sätt”

Vårens näst sista Mediespråkswebbinarium kräver självironi och god humor. Den 23 april ger sig komikern Alfred Backa nämligen på den finlandssvenska journalistiken i en roast där alla får sig kring öronen.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta