Poimuri

Mediasta sanottua.

Vaihtoehtoisille faktoille sukua on ajatusmalli, jossa totuuden uskotaan olevan vastakkaisten väitteiden puolivälissä. Eli jos valemedia julkaisee emävalheen ja perinteinen media kertoo faktat, totuus on yhtä kuin puolivalhe. Silloin juutalaisvainot olivat puolittain oikein, Pol Pot oli kelpo kaveri ja Elvis on ainakin osittain hengissä.

Pääkirjoitustoimittaja Ari Niemi Turun Sanomissa 28. tammikuuta

 

Peruskoulutuksen keskeinen tehtävä on opettaa myös kansalaistaitoja, kuten median lukutaitoa. Riittävä yleissivistys on tukeva pohja sille, että ihminen kykenee toimimaan vastuullisesti yhä monimutkaisemmaksi ja arvaamattomammaksi muuttuvassa maailmassa.

Helsingin Sanomien pääkirjoitus 31. tammikuuta

 

Jos uutinen kuulostaa epäuskottavalta, tarkistetaan tietoja muista uutislähteistä. Nuoret kuitenkin lukevat vain vähän uutisia, joten heillä ei välttämättä ole riittävästi taustatietoja, jonka avulla he kyseenalaistaisivat lukemaansa. Toisaalta koska nuoret todella lukevat vain vähän uutisia, todennäköisyys kohdata valeuutinen on pieni.

Kantar TNS:n tutkija Hanna Vesa Sanomalehtien Liiton tiedotteessa Nuoret ja nettilähteiden luotettavuus -tutkimuksesta 30. tammikuuta

 

Tää somehomma on kaiken kaikkiaan ihanaa ja niin hassua, koska nyt on ihmisiä jotka tietää meidät sieltä, mut ei ole ikinä kuullutkaan meitä radiossa.

YleX:n Poikelus & Hätönen -ohjelman juontaja Jenni Poikelus Nyt.fi-sivustolla 31. tammikuuta

10.2.2017
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
93. vuosikerta