Liiton budjetti alijäämäinen myös ensi vuonna

JOURNALISTI
22.12.2017

Nina Erho, teksti

Kuluja kasvattavat muun muassa Journalismin päivä, jäsenkortin uusiminen ja lomahuoneistojen remontit.

Journalistiliiton budjetti jää ensi vuonna 429 000 euroa alijäämäiseksi. Liiton jäsenmaksutuloiksi on arvioitu 2 940 000 euroa, missä on tämän vuoden arvioon nähden muutama tuhat euroa nousua. Ne eivät riitä kattamaan liiton menoja.

Liiton toinen tulonlähde on sijoitustoiminta, jonka arvioidaan ensi vuonna tuottavan 750 000 euroa. Talous- ja hallintojohtaja Helena Vistin mukaan sijoitustuottojen ei odoteta yltävän tämän vuoden toteutuneelle tasolle.

Vaikka tuotto-arvio toteutuisi, liiton yhteenlasketut tulot eivät riitä kattamaan noin 4 119 000 euron menoja. Budjetin alijäämä kasvaa tämänvuotiseen verrattuna noin 50 000 euroa. Alijäämä ennen sijoitustoiminnan tuottoja on noin 1 179 000 euroa.

 

Budjetin alijäämän syynä ovat kasvavat kulut. Kuluja kasvattavat Helena Vistin mukaan Journalismin päivä, jäsenkortin uusiminen, jäsenten matkustajavakuutuksen kallistuminen, lomahuoneistojen remontit sekä valmistuva Journalistiliiton historiateos.

Loppuvuodesta 2018 järjestetään lisäksi kolmipäiväinen valtuuston kokous, jossa työnsä aloittavat uudet valtuutetut ja jossa valitaan seuraavalle nelivuotiskaudelle liiton puheenjohtaja.

Henkilöstökuluja lisää hieman se, että Journalistin päätoimittaja jää alkukesästä eläkkeelle. Uusi ja vanha päätoimittaja työskentelevät todennäköisesti jonkin aikaa yhtäaikaa.

 

Jonkin verran kulujen kasvua paikkaa se, että liiton maksut työttömyyskassalle pienenevät arviolta 125 000–130 000 euroa. Ensi vuonna näköpiirissä ei myöskään ole isoja tes-neuvotteluja eikä niihin liittyvää tarvetta ylimääräiseen valtuustoon.

Journalistiliiton valtuusto käsitteli ensi vuoden budjettia ja toimintasuunnitelmaa ja hyväksyi ne kokouksessaan 14.– 15. joulukuuta.8 2020
Arkisto

Harva meistä on korvaamaton superneuvottelija

Työehtosopimukset ovat siitä käteviä, että niiden ansiosta tavan ihmisen ei juuri koskaan tarvitse huolehtia lomista, työajasta, vähimmäispalkasta tai siitä, maksetaanko sairauden ajalta palkkaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Onneksi minä en joudu jakamaan mediatukia

”Mediatukea olisi rehdimpää perustella työpaikkojen säilymisellä kuin demokratialla”, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Vapaapäivien pitäminen on sinulle lähinnä uuvuttavaa, Minna Holopainen

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen tekee töitä melkein koko ajan ja on mahdollisesti itsekin tekoäly.

Näin syntyy Trendin syysmuotijuttu

Trendi tilasi stylisti ja valokuvaaja -työparilta helmikuussa syysmuotijutun. Kesällä kuvaaja ja malli vaihtuivat koronan takia. Juttu kuvattiin elokuussa kotieläintilalla.

Kielenhuollon päämaja ei ole käymässä turhaksi

”On viisainta, ettei yleiskielessä sooloilu karkaa käsistä. Tämä aika ei varsinaisesti kaipaa lisää ymmärryksen puutetta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vi måste respektera – och kredda varandra

”Vi måste respektera varandras arbete och kredda den som kreddas bör”, skriver Felicia Bredenberg.

Koronasta vauhtia muutoksiin

”Voisiko pandemiakurjuuden keskeltä löytyä jotain hyvääkin? Voidaanko esimerkiksi itsensä työllistäjille saada vihdoin pandemian vauhdittamana turvatumpi asema”, kysyy Suomen freelance-journalistien uusi puheenjohtaja Maria Markus.

Munkit ja possut

Kesätoimittaja Ilkka Vänttisen kuvissa näkyi sikoja juuri niin kuin pitikin – ja lisäksi jotain aivan muuta.

Uutistoimistotuki ehkä osaksi median koronatukea – tuen haku on alkanut

Median koronatukea voi saada journalistisen työn kustannuksiin. Myöntämisen ehtona on mainosmyynnin lasku. Erillistä uutistoimintaan suunnattua tukea on saanut aiemmin muun muassa STT.

Etävaltuusto nosti hien otsalle

Kuuluuko? Näkyykö? Journalistiliiton historian ensimmäisessä valtuuston hybridikokouksessa teknisiä pulmia ratkottiin lennosta, kirjoittaa Kira Närhi.

Herrasmies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Matti Vainio 20. 6. 1935 Sortavala – 5. 9. 2020 Hämeenlinna

Arvostettu monitoiminainen

Kuolleita: Toimittaja Liisa Laine Oulu 25. 3. 1936 – 8. 8. 2020 Helsinki

Hjärtat klappade för nyheter och rättvisa

Döda: Journalisten Ia Henriksson 5. 1. 1974 Helsingfors – 11. 7. 2020 Helsingfors

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta