Poimuri

Mediasta sanottua.

Journalismin laatua heikentävät ehkä kaikkein pahiten nimivirheet. Ne jäävät mieleen ja panevat kysymään, että jos toimittajat eivät hallitse niin yksinkertaista asiaa kuin ihmisen nimeä, miten he hallitsevat sitten monimutkaiset asiat.

Tietokirjailija, kolumnisti Risto Uimonen Aamulehdessä 21. marraskuuta

 

Tutkiva journalismi ei aina vaadi suuria resursseja ja kansainvälistä yhteistyötä. Se ei tarvitse välttämättä kuukausien tutkimuksia ja ylipitkiä käsittelyprosesseja. Riittää, että on oikea asenne ja rohkeutta tarttua vaikeisiinkin asioihin, tehdä työnsä tarkasti ja uskaltaa julkaista hankalatkin löydökset, kun perusteet julkaisulle ovat koossa.

Toimituspäällikkö Ari Korvola Seurassa 22. marraskuuta

 

Avointa jääkiekkokeskustelua peräänkuulutti viime viikolla julkisesti myös Alpo Suhonen. Useampaankin aiheeseen liittyen. Herää kysymys, miksei Suhosta haastatellut ilmeisen keskinkertainen toimittaja vaatinut saman tien selvitystä, millaista keskustelua, missä, miten ja kenen kanssa Suhonen kaipaa. Valitettavasti kyseinen toimittaja olin minä.

Toimittaja Tuomas Nyholm Ilta-Sanomissa 23. marraskuuta

 

Toimittajaksi soveltuu henkilö, joka on sinnikäs, määrätietoinen, huolellinen ja utelias. Myös ihmisten kanssa pitää tulla toimeen. Selvästikin työ on minulle oikea, sillä minusta on aina mukava lähteä töihin.

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen Avussa 20. marraskuuta

1.12.2017


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta