Poimuri

Mediasta sanottua.

Ristiriitaa voi nähdä myös siinä, että kaupallisen median edustajat ovat arvostelleet yhteiskunnan rahoitusta Ylelle media-alan kilpailutilannetta vääristäväksi. Mahdollinen STT:n kautta pääasiassa maakuntalehdille itselleen kanavoituva tuki olisi kuitenkin jees.

Toimittaja Anne Moilanen MustReadissa 29. lokakuuta

 

Tilanne on oikeasti niin vakava, että jos jonkinlaista tukevaa ratkaisua ei löydy, sitten uutispalvelu vain loppuu. Ensi vuonna ei voi enää tehdä tukiratkaisuja, koska sitten se on jo ohi.

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola Demokraatissa 27. lokakuuta

 

Alma Median kanta on, että kaupallisen median elinvoimaisuus tai uutistoiminnan monimuotoisuus ei voi rakentua valtiolta saatavien tukien varaan. Kestävää liiketoimintaa luodaan vain silloin, kun itse kyetään uudistumaan toimintaympäristön muutosten keskellä eikä verovaroin. Kaikille toimijoille tulee luoda tasavertaiset toimintaedellytykset ilman kilpailua vääristäviä tukia.

Toimitusjohtaja Kai Telanne Alma Median osavuosikatsauksessa 27. lokakuuta

 

Tulosta tekevissä taloissa on muita todennäköisemmin kehitykseen osoitettuja resursseja. Niiden edustajat ovat muita valmiimpia panostamaan koulutukseen, osaamiseen etenkin teknologiassa sekä muihin tulonlähteisiin kuin journalistisen sisällön myyntiin ja mainontaan.

Päätoimittaja Riikka Virranta Suomen Lehdistössä 1. marraskuuta

 

Mitä vahvempi talous, sitä helpompaa riippumattomuus on.

Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg Suomen Kuvalehdessä 3. marraskuuta

10.11.2017
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta