Kuudet yt-neuvottelut käynnissä

JOURNALISTI
10.11.2017

Nina Erho, teksti

Iisalmen Sanomissa alkoivat marraskuun alussa yt-neuvottelut. Ne koskevat koko toimitusta eli neljäätoista vakituista työntekijää sekä lisäksi määräaikaisia työsuhteita.

Neuvotteluissa harkitaan sähköisen ja paperisen julkaisemisen yhdistämistä, organisaation uudistamista sekä toimenkuvia. Alustavan arvion mukaan mahdolliset irtisanomiset koskevat enintään kuutta henkilötyövuotta.

”Luku tuntuu suurelta, mutta pitää muistaa, että se on vasta esitys. Toimituksessa työ jatkuu, vaikka tietenkin neuvottelut mietityttävät jokaista”, sanoo pääluottamusmies Kai Luttinen.

Sinänsä hän ei pidä yt-neuvottelukutsua yllättävänä.

”Mekään emme ole mediamurrokselta säästyneet, vaikka levikin laskumme on viime vuosina ollut seitsenpäiväisten lehtien pienimpiä.”

Yleisradion yhteisissä toiminnoissa alkoivat lokakuussa yt-neuvottelut. Tunnelma niistä on journalistien pääluottamusmiehen Jyrki Saarikosken mukaan kaksijakoinen.

”Työnantaja on ilmoittanut, ettei tavoitteena ole väkimäärän vähentäminen. Silti on valittu menettely, joka jättää mahdollisuuden myös siihen.”

Ylen neuvottelut koskevat 114 henkilöä, ja vähennysesitys on 60. Journalisteja neuvottelujen kohteena on alle kymmenen.

 

Syys- ja lokakuussa alkaneita yt-neuvotteluja on meneillään Kaakon Viestinnässä, Alma Regionsissa, Sanoma Kids Mediassa ja STT:n ruotsinkielisessä toimituksessa FNB:ssä. FNB:n neuvottelujen on ilmoitettu päättyvän pian tämän lehden painoon menon jälkeen.

HSS Mediassa lokakuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena toimituksesta irtisanottiin kaksi ja muilta osastoilta viisi työntekijää.

 10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta