Kuudet yt-neuvottelut käynnissä

JOURNALISTI
10.11.2017

Nina Erho, teksti

Iisalmen Sanomissa alkoivat marraskuun alussa yt-neuvottelut. Ne koskevat koko toimitusta eli neljäätoista vakituista työntekijää sekä lisäksi määräaikaisia työsuhteita.

Neuvotteluissa harkitaan sähköisen ja paperisen julkaisemisen yhdistämistä, organisaation uudistamista sekä toimenkuvia. Alustavan arvion mukaan mahdolliset irtisanomiset koskevat enintään kuutta henkilötyövuotta.

”Luku tuntuu suurelta, mutta pitää muistaa, että se on vasta esitys. Toimituksessa työ jatkuu, vaikka tietenkin neuvottelut mietityttävät jokaista”, sanoo pääluottamusmies Kai Luttinen.

Sinänsä hän ei pidä yt-neuvottelukutsua yllättävänä.

”Mekään emme ole mediamurrokselta säästyneet, vaikka levikin laskumme on viime vuosina ollut seitsenpäiväisten lehtien pienimpiä.”

Yleisradion yhteisissä toiminnoissa alkoivat lokakuussa yt-neuvottelut. Tunnelma niistä on journalistien pääluottamusmiehen Jyrki Saarikosken mukaan kaksijakoinen.

”Työnantaja on ilmoittanut, ettei tavoitteena ole väkimäärän vähentäminen. Silti on valittu menettely, joka jättää mahdollisuuden myös siihen.”

Ylen neuvottelut koskevat 114 henkilöä, ja vähennysesitys on 60. Journalisteja neuvottelujen kohteena on alle kymmenen.

 

Syys- ja lokakuussa alkaneita yt-neuvotteluja on meneillään Kaakon Viestinnässä, Alma Regionsissa, Sanoma Kids Mediassa ja STT:n ruotsinkielisessä toimituksessa FNB:ssä. FNB:n neuvottelujen on ilmoitettu päättyvän pian tämän lehden painoon menon jälkeen.

HSS Mediassa lokakuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena toimituksesta irtisanottiin kaksi ja muilta osastoilta viisi työntekijää.

 5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta