MTV hävisi myös hovissa

JOURNALISTI
29.9.2017

Manu Marttinen, teksti

Vuonna 2012 irtisanotun online-tuottajan työt ulkoistettiin Nouhaulle, mutta työnjohto ja valvonta pysyivät edelleen MTV:llä.

Helsingin hovioikeus pysyi käräjäoikeuden kannalla jutussa, joka liittyy MTV:n vuokratyö- ja alihankintajärjestelyihin.

Hovioikeuden 21. syyskuuta antaman tuomion mukaan MTV Sisällöt Oy irtisanoi perusteettomasti online-tuottajansa vuoden 2012 yt-neuvotteluiden yhteydessä.

Työntekijä oli tullut MTV:lle vuonna 1998 web-koordinaattoriksi.

MTV perusteli irtisanomista tuotannollisilla syillä. Yhtiö oli siirtynyt loppuvuodesta 2012 tilaamaan irtisanotun työntekijän aiemmin toimittamia sisältöjä alihankintana Nouhau Productions Oy:ltä.

Oikeus piti merkittävänä sitä, että työnjohto ja valvonta pysyivät edelleen MTV:llä, jonka työtiloissa työt tehtiin ja joka pystyi vaikuttamaan alihankintayhtiön työntekijöiden valintoihin. Nouhaun omistaja ja vastaava tuottaja Tapio Nurminen asui Saksassa.

Hovioikeuden tuomion mukaan MTV oli halunnut jostain syystä irtisanoa juuri kyseisen tuottajan ilman yritystäkään huolehtia tämän työsuhteen pysyvyydestä.

Oikeus katsoi MTV:n rikkoneen työnantajan lojaliteettivelvoitetta.

Tuottajien tarve ei ollut vähentynyt. Irtisanotun tuottajan työtehtävät siirrettiin toiselle henkilölle vähän ennen hänen irtisanomistaan. Kahden muun MTV Sisällöt Oy:n työntekijän työsuhteita jatkettiin.

Hovioikeus tuomitsi MTV:n maksamaan tuottajalle vahingonkorvauksia seitsemän kuukauden palkkaa vastaavan summan ja hänen oikeudenkäyntikulunsa, yhteensä noin 36 000 euroa. Hovioikeus alensi hieman käräjäoikeuden määräämää korvaussummaa.

Yhteensä irtisanominen on tullut maksamaan MTV:lle lähes 100 000 euroa.

Tuomioon voi hakea valituslupaa 20. marraskuuta saakka. MTV ei kommentoinut tapausta Journalistille.


Lue myös:10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta