Poimuri

Mediasta sanottua.

Turku teki näkyväksi sellaisen journalismin arvon, jonka ansioita meille neljä viikkoa tolkutettiin: laadukkaan, asioita kunnolla taustoittavan, totuuteen pyrkivän. Samaan aikaan se sai murehtimaan sitä, miten hyvin se onnistuu toimittajalta, jonka oletetaan tekevän yhdeltä keikalta materiaalia viiteen eri kanavaan ja mielellään mahdollisimman nopeasti.

Trendin ja Lily-yhteisön toimituspäällikkö Laura Kangasluoma Sanomain Säätiön Stipendiblogissa 22. elokuuta

 

Ranskalainen Le Monde -lehti päätti viime vuonna olla vastedes julkaisematta terroristien nimiä ja kuvia, koska se ei halua edesauttaa terroristien ”glorifiointia marttyyreiksi”. Jospa Suomen media menisi askeleen pidemmälle, tekisi jotain ennennäkemätöntä ja raportoisi tulevaisuudessa murhaajien sijasta uhreista…

Kirjailija ja toimittaja Roman Schatz Ilta-Sanomissa 27. elokuuta

 

Kun sananvapauttaan käyttävät tutkijat pelkäävät joutuvansa viha- ja lokakampanjoiden kohteeksi, se on yhteiskunnallinen ongelma. Yliopistossa verorahoista palkkansa saavan tutkijan anonymiteetti mediahaastattelussa ei yksinkertaisesti toimi. Valitettavasti tiedän päteviä tutkijoita, jotka eivät tästä syystä anna tästä nimenomaisesta aihepiiristä medialausuntoja ollenkaan.

Vapaa toimittaja Pasi Kivioja Suomen Kuvalehdessä 30. elokuuta

 

Yleisin syy nimettömänä esiintymiseen on se, että puhuu niin tyhmiä, ettei sellaisia omalla nimellään kehtaa sanoa. Lehden ei pitäisi jättää lukijan arvailtavaksi, onko syy haastateltavan henkilöllisyyden piilottamiseen realistinen pelko tai aiheen arkuus vai se, että haastateltava yksinkertaisesti puhuu roskaa.

Kolumnisti Samuli Suonpää Kirkko & Kaupungissa 30. elokuuta

8.9.2017
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta