Studentbladet blev heldigitalt

JOURNALISTI
20.1.2017

Johan Svenlin, text

Chefredaktör Erik Sandström räknar med att webbplatsen kommer att uppdateras kontinuerligt med en liten nyhet varje dag och en stor artikel varje vecka.

I december gav 105-åriga Studentbladet ut sitt sista nummer på papper och har nu övergått nu helt och hållet till webben. Prenumerantunderlaget för papperstidningen blev allt mindre i takt med att studentföreningen SSI:s medlemsantal krympte.

I februari presenteras den förnyade webbplatsen. Där kommer nyheter och reportage att vara öppna för alla intresserade, utan betalvägg.

”Vi får nu en bättre möjlighet att nå ut till alla studenter och även till andra som är intresserade av högskolefrågor”, säger Erik Sandström, tidigare inhoppare på Hbl och sedan årsskiftet ny chefredaktör på Studentbladet.

Till sin hjälp på redaktionen har han Sandra Suominen som community manager, den post som ersatt den tryckta tidningens redaktionssekreterare.

”Lokala nyheter från studieorterna kommer att få stor plats och därför håller vi nu på att värva fler frilansare.”

Sandström räknar med att webbplatsen kommer att uppdateras kontinuerligt med en liten nyhet varje dag och en stor artikel varje vecka. Ett nyhetsbrev som skickas ut per e-post ingår också i planerna.

 

 4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta