Poimuri

Mediasta sanottua.

Totuudellisuus, riippumattomuus, tarinankerronta ja tiedonvälitys eivät ole journalistien omaisuutta. Jollei journalismin periaatteita käytetä hyvin, neljättä valtiomahtia ei ole. Jos me emme käytä valtaamme hyvin, valta katoaa.

Toimittaja Tuija Pallaste Helsingin Sanomain Säätiön Stipendiblogissa 25. heinäkuuta

 

Suomessa tehdään parempaa ja analyyttisempaa journalismia kuin aikaisemmin, mutta myös paljon höttöä. On kuitenkin naurettavaa etsiä vikoja esimerkiksi viestintätoimistoista tai verovaroin rahoitetusta Ylestä, jos oma identiteetti on hukassa, journalistinen itsenäisyys kadoksissa ja toiminta murroksessa. Viimekätiset valinnat uutisista tehdään edelleen toimituksissa.

Viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki Viesti ry:n verkkosivuilla 11. heinäkuuta

 

Kolumnistina aistin ajan pulssia ja huomaan turuilla ja toreilla ja kahvipöytäkeskusteluissa, että Pokémon GO herättää kuitenkin myös paljon vastustusta ja vastarintaa. Pidän melko varmana, että tällaista merkittävää vastarintaa on ihan oikeasti olemassa, minkä takia onkin tärkeää, että kirjoitin tämän kolumnin.

YleX:n toimittaja Jussi Latvala kanavan verkkosivuilla 27. heinäkuuta

 

Journalismi on menossa siihen suuntaan, että toimittajat käyttävät blogeja, Twitteriä ja Facebookia lähteinä. Ovatko nämä lähteet enää luotettavia, kun yritykset ja yksityishenkilöt voivat vaikuttaa siihen, mitä ja miten mediassa käsitellään?

Deborah Kidane Nuorten Ääni -toimituksen blogissa Suomen Kuvalehdessä 1. elokuuta

11.8.2016
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta