Kesäksi muutakin kuin työelämää

JOURNALISTI
19.5.2016

Marja Honkonen, teksti

Edessä kesätyöt Helsingissä, muttei tuttuja paikkakunnalla? Ei hätää – mukaan voi lähteä esimerkiksi Nuorten journalistien toimintaan.

Edessä kesätyöt Helsingissä, muttei tuttuja paikkakunnalla? Ei hätää, luvassa tuskin on silti kesä vailla muuta kuin työelämää.

”Monissa toimituksissa viritellään kesän aikana esimerkiksi jonkinlaisia afterworkeja tietyn osaston toimittajien ja kesätoimittajien kesken”, vinkkaa Taloussanomien toimittajana työskentelevä Nuorten journalistien yhteyshenkilö Miia Esa.

Mukaan voi lähteä myös Nuorten journalistien toimintaan. NJ toivottaa tämän kesän junantuomat kesätoimittajat ja -viestijät tervetulleiksi sekä kevään viimeiseen tapaamiseen että kesän piknikeille.

Torstaina 26. toukokuuta kello 18 kokoonnutaan ravintola Il Birrificossa Helsingissä. Kesän ensimmäinen piknik on 16.  kesäkuuta, ja toinen mahdollisesti loppukesästä. Kevään ravintolailtaan pitää ilmoittautua 25. toukokuuta kello 12 mennessä osoitteeseen miia.esa@outlook.com.

Lisätietoa saa NJ:n sähköpostilistalta sekä Facebook-ryhmästä, joka löytyy nimellä Nuoret Journalistit.

Lisätiedot: www.hsy.info/jasenedut/nuoret-journalistit/



7 2019
Arkisto

Paluumuuttajat

Viestintätyö houkuttelee journalisteja, mutta kaikki eivät jää sille tielleen. Katri Makkonen ja muut palaajat kertovat nyt, mitä reissu opetti.

Kun sananvapautta loukataan, Suomen media ei puolusta itseään

”Suomi on sananvapauden kärkimaa niin kauan kuin media käyttää sananvapauttaan niin, ettei tärkeää miestä harmita”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Viestinnän ja journalismin sekoittuminen huolettavat, mutta väärästä syystä

”Viestinnän ja journalismin sekoittuminen on vaarallista ja johtaa journalismin uskottavuuden horjumiseen. Suurin uhka eivät kuitenkaan ole viestintäalalla piipahtaneet toimittajat”, kirjoittaa Maria Pettersson.

On vähän hassua puuhaa lukea uutisia televisiossa, Matti Rönkä

Ylen ykkösuutisankkurin toiveuni on kertoa kansalle vaalituloksista joka sunnuntai. ”Minä en innostu enää mistään”, Rönkä sanoo.

Näin syntyy ruokalehden juttu kauden sienistä

Glorian ruoka & viini tilasi freelance-ruokatoimittaja Anu Braskilta sieniruokajutun. Jutunteko alkoi kesäkuussa 2018. Juttu ilmestyi yli vuotta myöhemmin.

Kikylle ei ole media-alalla perusteita, ja siksi sen on aika mennä

”Media-alalla ei ole paljoa tekemistä Suomen viennin kanssa”, kirjoittaa edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Ammattiliitot saivat kikystä tarpeekseen

Lisää työpaikkoja ja työlle tekijöitä. Syntyi kilpailukykysopimus eli kiky. Eniten siitä hyötyvät työnantajat.

”Kärpäsenpaskalla” on väliä

”Oikeaoppiset merkinnät osoittavat, että toimitus on kunnioittanut vieraiden kielten ominaispiirteitä”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vardagen är exotisk – och därför behövs utrikeskorrespondenter

”Publiken vill se vanlig afrikansk vardag, för det är något man sällan ser”, skriver Liselott Lindström.

”Lamppuja pitäisi syttyä päivittäin”

Turo Uskali aloitti Jyväskylän yliopiston journalistiikan apulaisprofessorina.

Kumottu kielteinen päätös on paras palaute turvaa hakevien journalistien auttamisesta

”Olen saanut tutustua arkisen sananvapauden sankareihin, jotka ovat paenneet henkensä edestä”, kirjoittaa Juha Rekola

Pikkukalsarit jalassa, väärä avain kädessä

” Palatessa avain ei käynytkään huoneeni oveen”, muistaa Simo Hyttinen.

Kaukomatkailija ja seikkailija on poissa

Kuolleita: Toimittaja Heikki Haapavaara 26. 3. 1956 Kajaani – 26. 8. 2019 Singapore

Intohimoinen toimittaja

Kuolleita: Toimittaja Janne Salomaa Helsinki 24. 4. 1984 – Helsinki 25. 8. 2019

Toimittaja henkeen ja vereen

Toimittaja Riitta Turunen 3. 4. 1961 Ilomantsi – 21. 7. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta