Millainen on hyvä köyhyysjuttu?

JOURNALISTI
28.4.2016

Marja Honkonen, teksti

Köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin perustaa uuden journalistipalkinnon, jonka kriteerejä ideoidaan Helsingissä 24. toukokuuta.

Ihminen hukkuu makrotason talouspuheeseen. Siksi Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin on perustamassa uutta journalistipalkintoa.

”Pelkkä myötätuntoinen kertomus ei riitä, vaan juttuihin olisi hyvä liittää syy-yhteyksiä: miksi tällaisiin tilanteisiin joudutaan? Tällaista kirjoittelua haluaisimme rohkaista”, sanoo verkoston sihteeri Anna Järvinen.

EAPN-Fin kutsuu journalisteja mukaan ideoimaan palkinnon kriteerejä työpajaan 24. toukokuuta Helsingissä. Työpajaan kutsutaan myös tutkijoita sekä köyhyyttä itse kokeneita. Palkinnon saajan valitsee loppusyksystä kokemusasiantuntijoiden raati.

Uuden palkinnon esikuvana on itävaltalainen ”von unten” -journalismipalkinto, jota on jaettu vuodesta 2010. Vastaavaa palkintoa aiotaan jakaa tänä vuonna myös Unkarissa, Kroatiassa, Islannissa, Saksassa, Slovakiassa ja Virossa.

Syksyllä käynnistyvään kilpailuun etsitään juttuja tai kuvia, jotka on julkaistu ajalla 1. marraskuuta 2015 – 31. lokakuuta 2016. Työnsä kilpailuun voi ilmoittaa myös itse.

Ilmoittautumiset työpajaan: eapn.fi5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta