Poimuri

JOURNALISTI
7.4.2016


Mediasta sanottua

Osa omaa työtäni on miettiä, millaiset jutut kiinnostavat ihmisiä. Tiedän, että tunnetta sisältävä otsikko ja samastumispintaa tarjoavat elämänkohtalot vetoavat lukijoihin usein enemmän kuin pelkät faktat.

Toimittaja Elina Keskitalo Länsi-Savossa 29. maaliskuuta

 

Terroristien Euroopan ytimeen tekemien itsemurhaiskujen järkyttävyys ja vaikutukset konkretisoituvat ennen muuta uhrikuvissa. Uhrit antavat kasvot sodalle, onnettomuuksille, rikoksille, nälänhädälle ja muille inhimillisille kärsimyksille, joihin on muuten vaikea ulkopuolisten samastua. Pelkät savuavat rauniot eivät aiheuta mediayleisössä yhtä voimakasta tunnereaktiota.

Toimittaja Pasi Kivioja Mediaansekaantuja-blogissa 25. maaliskuuta

 

Vaikka en tiedä onko kukaan kustantaja pystynyt realisoimaan klikkauksia varsinaisesti rahaksi tai tuotoksi, jostain syystä on noussut ajatus siitä, että klikkaukset mittaisivat jotain todellista ja merkittävää. Klikkaaminen ei millään tavalla takaa, että ihminen lukisi koko juttua.

Journalistisen kirjoittamisen dosentti Maria Lassila-Merisalo Aikamerkki-verkkojulkaisussa 29. maaliskuuta

 

Pitääkö kaikki nuo hölmöydet toistaa mediassa ja antaa niille iso kaikupohja? Eivät typerät puheet moraalisiin närkästyksiin lopu. Milloin idioottimainen kommentti on oikeasti uutinen?

Päätoimittaja Jouko Jokinen Aamulehdessä 26. maaliskuuta

 4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta